Pirttisalo ilahdutti yhdeksännellä sijallaan Bakussa
23.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Eemil Pirttisalo teki ennätyksensä maailmancup-debyytissään. (Kuva: Mopsi Veromaa)

Trap-ampuja Eemil Pirttisalo ylsi yhdeksänneksi uransa ensimmäisessä maailmancupin kilpailussa Bakussa. Pirttisalo, 20, pääsi seitsemän ampujan joukossa uusimaan kuudennesta sijasta eli viimeisestä finaalipaikasta.

Se jäi nuorukaiselta vielä saavuttamatta, mutta tuloksella 120 tullut yhdeksäs sija miellytti. Tulos petrasi myös pisteellä hänen aiemmin keväällä tekemäänsä M20-sarjan SE-tulosta.

– Kisan aikana keli oli mahtava, ja se takasi kiekon näkyvyyden hyvin. Harjoitukset menivät miten menivät, mutta onneksi kisaan sain rytmin päälle. Tuntuuhan se aina hyvältä, kun tekee oman ennätyksen. Vieläkin paremmalta tuntui, kun kuulin, että pääsen finaaliuusintaan. Uusinta meni miten meni, mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, Pirttisalo sanoi.

Pirttisalon suorituksesta iloitsivat myös joukkuekaverit, joista Vesa Törnroos oli 23:s ja Jukka Laakso 24:s.

– Erittäin hienoa, että Eemil juniori lähti mukaan ja näytti meille ammunnan mallia! Toivottavasti laittaa meidät vanhemmatkin ampumaan paremmin. Oma ammunta oli tasapaksua keskinkertaisuutta, mikä ei riitä mihinkään. Flunssakaan ei kyllä asiaa auttanut, Törnroos tuumi.

Pieni nuha vaivasi myös Laaksoa.

– Paras terä jäi sateiseen ja tuuliseen viikonlopun Pohjola-Kiekkoon. Kaksi sarjaa meni taistellen, kun kiekko meinasi vilkkua silmiin miten sattuu. Mutta kun sattui, kiekko särkyi jo ekalla paukulla, mikä oli trendi koko kisan. Nyt akut latinkiin ja EM-kisoihin, leuka pystyssä, Laakso summasi.

Miesten ilmakiväärissä Juho Kurki oli suomalaiskolmikon parhaana 18:s. Kurki ampui tuloksen 625,2, kun finaaliin olisi vaadittu 626,2. Muista suomalaisista Aleksi Leppä oli 27:s ja Jaakko Björkbacka 54:s.
–  Juholla lopussa pari huonoa ysiä, mutta tekeminen oli ulospäin ihan hyvää kaiken aikaa. Aleksilla tosi tasapainoinen kisa ja tuloskin omaa parasta kehittyy hienosti. Jaakolla vähän selän kanssa ongelmia, mutta tsemppasi hyvin loppuun asti, valmentaja Juha Hirvi sanoi

Perjantaina Bakussa kilpailevat suomalaisista 50m pistoolissa Karri Turunen ja Ari Huhtamäki sekä naisten ilmakiväärissä Katariina Laine ja Pauliina Frilander.

Tulokset:

Baku, Azerbaidhzan:

Miehet:
Ilmakivääri, 10m, peruskilpailu: 1) Omer Akgun Turkki 628,5, 2) Hyeonjun Kim Etelä-Korea 627,9, 3) Filip Nepejchal Tsekki 627,7,…18) Juho Kurki Suomi 625,2,…27) Aleksi Leppä Suomi 623,0,…54) Jaakko Björkbacka Suomi 610,9.
Trap, peruskilpailu, 125/125 kiekkoa: 1) Herve Boivin Ranska 123, 2) Kynan Chenai Intia 123, 3) Maksim Smykov Venäjä 122, 4) Gian Marco Berti San Marino 121, 5) Piotr Kowalczyk Puola 121, 6) Erik Varga Slovekia 120+11,…9) Eemil Pirttisalo Suomi 120+6,…23) Vesa Törnroos Suomi 117, 24) Jukka Laakso Suomi 116.