Frilander 27:s ilmakiväärillä maailmancupissa
24.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pauliina Frilanderin ja Katariina Laineen ilmakiväärikilpailussa oli paljon hyvää. (Kuva: Juha Hirvi)

Pauliina Frilander vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta Bakun maailmancupissa kolmantena kilpailupäivänä. Frilander oli naisten ilmakiväärillä 27:s, samassa kilpailussa Katariina Laine ylsi 34:nneksi. Suomen pistooliampujien kaksikosta Karri Turunen oli 31:s ja Ari Huhtamäki 37:s.

Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi näki Frilanderin ja Laineen suorituksissa paljon hyvää. Frilander ampui tuloksen 413,7, Laine puolestaan 412,5. Finaaliin olisi tarvittu vähintään 416,4.

– Pauliina ampui tasaisesti omalla tasollaan tänään, mikä on hyvä asia. Vähän pitää vaan tasoa nostaa. Katariinalla erittäin hyvää ammuntaa 37 laukausta, mutta kolme oikein huonoa ysiä pudotti tulosta selvästi. Lupauksia antava kisa, Hirvi sanoi.

Pistoolimiehillä mietteet olivat moninaiset. Turunen ampui tuloksen 545, Huhtamäki 541. Finaaliin olisi tarvittu vähintään 556.

– Ihan jees kisa. Alku oli hieman vaikea, kun koelaukaukset menivät todella huonosti. Sitten kuitenkin rupesi osumaan, kun keskittyi ja luotti itseensä. Tänään tuli paljon kaseja, jotka verottivat tuloksen sitten huonommaksi, Turunen mietiskeli.

Huhtamäellä oli enemmän haasteita, vaikka vielä lämmittelyssä ennen kilpailua fiilis oli hyvä.

– Käsi ja mieli tuntuivat hyvältä. Koelaakit (12) menivät tosi hyvin: yksi kasi, loput ysejä ja kymppejä, Huhtamäki kertasi.

 

Sama vire jatkui kilpailussakin vielä ekalla laukauksella, josta tuli kymppi.

 

– Sitten hajosi pakka. Sen jälkeen oli olo kuin huonolla dieselautolla pakkasessa. En meinannut saada itseäni millään käyntiin. Lopulta starttasi ja alkoi kulkea, mutta kisa loppui kesken. Pääasia olikin, etten luovuttanut, Huhtamäki huokasi.

 

Huhtamäki ja Turunen jatkavat Bakussa kilpailujaan lauantaina ilmapistoolilla. Lauantaina suomalaisista kilpailevat myös Sami Ritsilä ja Simo Köylinen kaksoistrapissa sekä pienoiskiväärin makuukilpailun karsinnassa Aleksi Leppä, Juho Kurki ja Jaakko Björkbacka.

Tulokset:

Baku, Azerbaidzhan:
Maailmancup, 3. päivä:

Miehet, 50m pistooli, peruskilpailu: 1) Daemyung Lee E-Korea 567(11x), 2) Oleh Omeltshuk Ukraina 566(14x), 3) Jongoh Jim E-Korea 565(10x),…31) Karri Turunen Suomi 545(9x),…37) Ari Huhtamäki Suomi 541(7x).
Naiset, 10m ilmakivääri, peruskilpailu: 1) Ivana Andusic Maksimovic Serbia 419,9, 2) Julia Karimova Venäjä 419,1, 3) Dongqi Chen Kiina 418,2,..27) Pauliina Frilander Suomi 413,7,..34) Katariina Laine Suomi 412,5.