Ilmoita seurasi mukaan ampumaurheilupäiviin!
4.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluviikon tarkoituksena on, että seuroissa järjestetään ampumaurheilupäivä tai – päiviä viikonlopun aikana. Koska kaikki seurat eivät pysty järjestämään yhtä aikaa samana päivänä ”avoimien ovien” esittelypäivää, kokoamme tapahtumat neljän viikon ajalle, jolloin puhumme kattonimikkeenä ampumaurheiluviikosta. Tänä vuonna ampumaurheilupäiviä järjestetään elokuun 15. ja syyskuun 11. välisenä aikana.

TEEMANA: REIPPAASTI RADALLE – TULE JA TESTAA TARKKUUTESI
 

MONIPUOLINEN TAPAHTUMAPÄIVÄ
Ampumaurheilupäivä on erinomainen mahdollisuus kutsua oma väki ”kylään”. Se on myös hyvä mahdollisuus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja lajin oikean tiedon jakamiseen sekä lajikuvan kirkastamiseen. Elokuussa kun koulut alkavat, niin opettajat etsivät kovastikin erilaisia mahdollisuuksia tutustua urheilulajeihin ja tapahtumiin. Siinäpä yksi kohderyhmä – koululaiset ja kaupanpäälle opettajille oma kisa päälle esim. oppilaita vastaan.
Unohtaa ei toki sovi myös muita ampumaharrastusryhmiäkään! Ampumaurheilupäivä olisi hyvä paikka näyttää ja kertoa kunnan ihmisille ilma-aseradoista ja ruutiratatilannetta ja toiminnan vetoa. Ampumaseuratoiminta on yhteistoimintaa ja paikkakuntaa rikastuttavaa toimintaa.

Mitäs jos järjestäisimme vaikka ” leikkimielisen puulaakiottelun” kunnan eri toimijoiden (joukkueina) välille vaihteeksi vaikka ampumaurheilussa. Tapahtuman ajatuksen mukaan ampumaurheilupäivästä on tarkoitus rakentaa toiminnallinen tapahtuma, jossa osallistujat voivat kokeilla erilaisia ampumalajeja ja aseita, simulaattori- ja laseraseista ilma- aseisiin ja radan käyttöön soveltuviin ruutiaseisiin. 
Tapahtumaan voisi kutsua vaikkapa seuran käyttämän asesepän, joka voi ohjata ja opastaa harrastajia aseiden huoltoon ja hoitoon liittyvissä asioissa.  Tilaisuudessa voi osallistujille järjestää pienimuotoisia kilpailuja ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

MAHDOLLISUUS VARAINHANKINTAAN
Tilaisuus voi toimia myös seuran varainhankintatapahtumana, jossa on kioski tai kahviomyyntiä, arpojen myyntiä esim. Unelma-arpoja, siellä voisi olla varustekirpputori, jossa voi myydä tai vaihtaa ammuntaan tai muuhun liikuntaan ja urheiluun liittyviä varusteita ja tarvikkeita.

Unelma-arvoista seuraa saa jopa 50% katteen!! Arvan omistaa 16 lajiliittoa (SAL myös mukana). Tilaa arvat osoitteesta www.unelma-arpa.fi .

TUKIMATERIAALIT JA MARKKINOINTI
Tapahtumaa markkinoidessa ei pidä unohtaa paikallislehtiä ja mahdollisia paikallisradioita tai jopa tv-kanavia. Liiton toimesta tässä mukana seuraa jo ennakkotiedote/-juttupohja, joka on myös saatavissa sähköisessä muodossa. Tuohon perusaineistoon voi seura lisätä omaa informaatiotaan, jonka jälkeen tiedotteen voi antaa paikallisviestimille kutsuttaessa heidätkin tapahtumaan.
 

VAKUUTUKSET
Tiedoksenne, että SAL on vakuuttanut kaikki seurojen vapaaehtoiset toimijat ns. Tuplaturva- vakuutuksella eli vakuutuksessa on sekä tapaturma- että vastuuvakuutus.
Mikäli seura järjestää kokeiluammuntaa radalla, on sitä varten olemassa ns. Tapahtuman Kokeilijan vakuutus. Sen hinta on vain 1€/hlö. Toimitamme lomakkeen liitosta, johon jokainen kokeilija täyttää nimensä ja tarvittavat tiedot. Vakuutus astuu heti voimaan, kun tiedot on täytetty. Lomake tulee lähettää liittoon tapahtuman jälkeen illalla tai viimeistään tapahtuman jälkeisenä arkipäivänä. Kokeiluvakuutukset laskutetaan jälkikäteen. Kokeilustahan voi pyytää esim. 2€:n maksun, jolloin siitä jää seurallekin. Linkki Tapahtumavakuutukseen tästä.

ILMOITA SEURANNE MUKAAN
Tee alustava ilmoittautuminen jo nyt, niin tapahtumanne pääsee mukaan ennakkomarkkinointimateriaaliin.
Tee seurasi ilmoittautuminen oheisella lomakkeella, niin liitämme tapahtumanne teemasivulle nettiin.

Liitteet