Mäkelä-Nummela EM-trapissa kymmenes
6.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mäkelä-Nummelan ammunta on raiteillaan. Kuva: Risto Aarrekivi
Suomen kolmikko: Marika Salmi, Mopsi Veromaa ja Satu Mäkelä-Nummela (Kuva: Risto Aarrekivi)
Naisten trapin kolme parasta (Kuva: Risto Aarrekivi)
Rehak- Stefecekovan perheidyliä. Äiti Zuzana pyöräytti Nathan pojan huhtikuussa (Kuva: Risto Aarrekivi)

Haulikkolajien EM-kilpailut Italian Lonatossa alkoivat naisten trapilla, jossa suomalaiskolmikosta Satu Mäkelä-Nummela oli parhaana kymmenes. Mäkelä-Nummela ampui tuloksen 68, kun finaalipaikkaan olisi vaadittu 70 rikottua kiekkoa. Muista suomalaisista Marika Salmi oli 19:s ja Mopsi Veromaa 24:s.

Mäkelä-Nummelan sarjat olivat 22, 24 ja 22.
”Ammunta kyllä on raiteillaan, yhtään ei tule uskon puute. Muutamaan kiekkoon tuli laiskat vedot, joten heti tiedostin kyllä ohilaukauksen jälkeen, jotta mihin virheeseen se kaatui. Ihan oli kyllä ammunnallisesti parempaakin ainesta, mutta muutama pieni palapelin pala ei löytynyt ajoissa. Loistavan lämmin keli”, Mäkelä-Nummela summasi.
Tuloksen 65 ampuneelle Marika Salmelle jäi harmiteltavaa:
”Tulos oli jälleen tasapaksu ja tekeminen aavistuksen liian rentoa. Olosuhteet melko lämpimät mutta oikein mukavat”, hän tuumi.
Myös Mopsi Veromaalle tuloksen 62 tuonut suoritus jätti myös paljon mietittävää, sillä kauden päätavoite oli tuloksellisesti ”aika vahva pettymys”.
”Vaikka osumat olivat osuessaan hyviä, silti tekeminen oli osittain vaikeaa oikean paikan löytämisessä olkapäällä. Viimeinen sarja sitten lähti heikoiten kulkemaan ja päättyi vikassa kävelyssä triplapummiin. Harmittaa myös joukkueen puolesta, sillä ei montaa lisää niin olisimme ehkä saaneet joukolla jotain kotiintuotavaa. Radoissa eikä kelissä mitään vikaa, vaan korvien välissä taitaa jatkua urakka seuraavaksi, että millä saadaan näinkin perusasiat pidettyä kasassa”, Veromaa mietti.
Miesten trapissa Jukka Laakso on 50 kiekon jälkeen 13:ntena tuloksella 48.  Vesa Törnroos on 34:ntenä (46) ja Mirka Kyyrönen 61:ntenä (45). Pojissa  Vili Kopra on kahdeksantena (47), Eemil Pirttisalo 24:ntenä (44) ja Niko Kopra 27:ntena (43).
”Pojat kokonaisuudessaan ampuivat kohtuullisesti. Miehissä Jukka aloitti hyvin ja muille jää huomiselle parannettavaa”, valmentaja Pekka Maunula sanoi.

Lonato, Italia:
 

Haulikkolajien EM-kilpailut, 1. päivä:

Naiset, trap, peruskilpailu 75 kiekkoa: 1) Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia 74, 2) Alessia Iezzi Italia 72, 3) Fatima Galvez Espanja 71, 4) Marina Sauzet Ranska 70+2, 5) Alessandra Perilli San Marino 70+2, 6) Silvana Stanco Italia 70+1+3,…10) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 68,…19) Marika Salmi Suomi 65,…24) Mopsi Veromaa Suomi 62.
Miehet, trap, peruskilpailu, tilanne 50/125 kiekon jälkeen: 1) Jiri Liptak Tsekki ja Karsten Bindrich Saksa 50, 3) Joao Azevedo Portugali 49,…13) Jukka Laakso suomi 48,…34) Vesa Törnroos Suomi 46,…61) Mirka Kyyrönen Suomi 45.
Pojat, trap, peruskilpailu, tilanne 50/125 kiekon jälkeen: 1) Filipe Andre Da Silva Teixeira Portugali 50, 2) Marin Kirilov Bulgaria 49, 3) Nathan Hales Britannia 49…8) Vili Kopra Suomi 47,…24) Eemil Pirttisalo 44,…27) Niko Kopra 43.