Vili Kopra seitsemäs ja pojille joukkuepronssia, miehillä haastavampaa EM-trapissa
7.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pojat saivat mitalinsa (Kuva: Risto Aarrekivi)
Vili Kopra putosi ensimmäisenä finaalista. (Kuva: Risto Aarrekivi)
Poikien ja miesten trap-joukkue yhteispotretissa. Pojille komeasti pronssia joukkuekilpailussa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Vili Kopra vastasi suomalaisittain ilahduttavimmasta suorituksesta haulikkolajien EM-kilpailuiden toisena päivänä Italian Lonatossa. Kopra oli poikien trapissa seitsemäs pudottuaan finaalista vasta kolmen ampujan uusinnassa ja johti Suomen kolmikon joukkuepronssille. Muut joukkuemitalistit olivat 12:nneksi yltänyt Niko Kopra ja 21:nneksi sijoittunut Eemil Pirttisalo.

Kopra ampui peruskilpailussa sarjat 23, 24, 25, 22 ja 22.
”Peruskisaan olen lähes tyytyväinen lukuun ottamatta viimeisen sarjan loppuosan sähläystä. Sijoitukseen olen tyytyväinen, vaikka uusinnan lopputulos tietenkin harmittaa. Joukkuemitalia tavoiteltiin, joten siitä jäi hyvä fiilis”, Vili Kopra sanoi.
Bakussa maailmancupissa hienosti onnistuneella Eemil Pirttisalolla oli Lonatossa vaikeampaa.
"Ei mennyt putkeen. Tulokset olivat huonoja, mutta onneksi vikaan sarjaan sain vireen päälle ja sian 110 rikki. Olen tyytyväinen joukkuepronssiin, kun joukkuemitalia lähdimme hakemaan", Pirttisalo sanoi.
Suomen miehillä oli vaikeampaa, sillä olympiaedustaja Vesa Törnroos oli 117 rikotun kiekon tuloksellaan parhaana 21:s, Mirka Kyyrönen 45:s (113) ja Jukka Laakso 69:s (110).
”Tulos oli taas kerran keskinkertaisuutta, ja sillä ei pärjää. Kaksi sarjaa oli tosi hyvää ammuntaa, kolme sarjaa huonoa. Niissä jäi viimeinen silaus tekemisestä puuttumaan”, Törnroos sanoi.
Kyyrönen löysi positiivista siitä, että viime vuoden EM-kisoista kehitystä tuli yhden kiekon verran.
”Vaivainen yksi kiekko, mutta kehitystä kuitenkin. Olosuhteet ja kaikki muukin oli kohdillaan paitsi ampuja itse”, Kyyrönen harmitteli.
Jukka Laaksoa harmitti, ettei Bakussa maailmancupissa iskenyt tauti ei antibioottikuurista huolimatta päästänyt miestä parhaassa iskussa EM-radalle.
”Eka sarja oli hyvä, mutta päivän edetessä vaikeudet alkoivat. Toka sarja oli jo taistelua. Seuraava päivä olikin sitten karmea. Vaikka kärrynpyöriä olisi heittänyt, sekään ei olisi auttanut. Valmentajan näkökulmasta tekeminen oli puhditonta, mutta kun kaikki oli pelissä koko ajan, ei voinut mitään. Tulos oli huonoin ulkomailla ammuttu kisani”, Laakso sanoi pettyneenä.

Tulokset:

Lonato del Garda, Italia

Haulikkolajien EM-kilpailut, 2. päivä:

Miehet, trap, peruskilpailu 125/125 kiekkoa: 1) Jiri Liptak Tsekki 123, 2) Massimo Fabbrizi Italia 121, 3) Josip Glasnovic Kroatia 121, 4) Jose Manuel Bruno Faria Portugali 120, 5)  Joao Azevedo Portugali 120, 6) Oguzhan Tuzun Turkki 120,…21) Vesa Törnroos Suomi 117,…45) Mirka Kyyrönen Suomi 113 ,…69) Jukka Laakso Suomi 110.
Pojat, trap, peruskilpailu 125/125 kiekkoa: 1) Theo Andrew Ling Britannia 120, 2) Ivan Georgiev Bulgaria 119, 3) Marin Kirilov Bulgaria 118, 4) Simone D Ambrosio Italia 117, 4) Matteo Marongiu Italia 116+1, 5) Maxim Kabatski Venäjä 116+1, 7) Vili Kopra Suomi 116+0,…12) Niko Kopra Suomi 113,…21) Eemil Pirttisalo Suomi 110.
Joukkuekilpailu: 1) Italia 346, 2) Bulgaria 339, 3) Suomi 339.

Tulossivu