Niina Aaltoselle tyttöjen EM-pronssia skeetissä
9.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Niina Aaltonen ylsi upeasti pronssille tyttöjen skeetissä. Kuva: Risto Aarrekivi
Kuva: Risto Aarrekivi
Marjut Heinonen ja Heidi Hämäläinen olivat naisten kilpailussa sijoilla 17 ja 25. Kuva: Risto Aarrekivi

Suomella oli jälleen mitalipäivä haulikkolajien EM-kilpailuissa Lonatossa, kun Niina Aaltonen ylsi tyttöjen skeetissä pronssille. Aaltonen voitti pronssiottelussa Ranskan Noemie Battaultin 11–7. Mitali oli Suomelle kisojen toinen.

”Finaalissa jännitti tosi paljon. Hermoilin, kun näin sekuntikellon, kun ammuin jotakin tuplia. Siinä meni vähän keskittyminen mutta muuten meni hyvin. Saa olla tyytyväinen”, iloinen pronssimitalisti sanoi.
Rauman Seudun Ampujia edustava 20-vuotias Aaltonen ampui peruskilpailussa tuloksen 65, joka vei neljän urheilijan kanssa finaaliuusintaan. Aaltonen oli nelikon paras ja vei tarjolla olleen viimeisen finaalipaikan.
”Alkukilpailu meni mielestäni tosi huonosti, varsinkin 2 ekaa kierrosta. Odotin itseltäni paljon enemmän. Viimeisellä sain vähän kasattua päätä ja tuli ihan kelpo tulos. Finaaliuusinnassa jännitti aika paljon, mutta hyvin se meni”, Aaltonen kertasi.
Naisten kilpailussa paras suomalainen oli Marjut Heinonen, joka sijoittui 17:nneksi tuloksella 67. Hänen sarjansa olivat 21, 22 ja 24. Finaaliin mentiin tuloksella 71. Heidi Hämäläinen oli 25:s tuloksella 65.
”Iso ruuvi oli alkuringeillä löysänä, lopussa vahvaa ammuntaa”, Heinonen sanoi.
Hämäläinen ei ollut pettynyt, muttei täysin tyytyväinenkään.
”Tasaista tekemistä oli. Kauden tuloksiin nähden hyvä suoritus. Tekeminen oli hyvää, muutama osuma lisää ja olisin ollut tyytyväinen. Olen todella onnellinen Niinan ampumasta mitalista. Meillä on hyvä porukka Marjutin ja Niinan kanssa, joten on ollut hieno kisareissu. Taas yhtä kokemusta rikkaampana”, Hämäläinen sanoi.
Miesten skeetissä Timo Laitinen on 50 kiekon jälkeen 7 muun ampujan tavoin rikkonut kaikki 50 kiekkoa. Lauri Leskinen on 11:ntenä yhtä kiekkoa huonommalla tuloksella, Miikka Peltonen 59:ntenä tuloksella 44. Mallikkaasti aloitti myös Timi Vallioniemi poikien kilpailussa, sillä hän on niin ikään tuloksella 50 kahden muun ampujan kanssa kärkipaikalla. Eetu Kallioinen on avauspäivän jälkeen 23:ntena tuloksella 46 ja Aleksi Ahokas 34:ntenä tuloksella 45.

Tulokset:

Lonato, Italia:

Haulikkolajien EM-kilpailut, 4. päivä:

Skeet:
Naiset, 75 kiekkoa, peruskilpailu: 1) Chiara Cainero Italia 75, 2) Elena Allen Britannia 74, 3) Konstantia Nikolaou Kypros 73, 4) Nadezda Konovalova Venäjä 72, 5) Vanessa Hauff Saksa 72, 6) Danka Bartekova Slovakia 71,…17) Marjut Heinonen Suomi 67,…25) Heidi Hämäläinen Suomi 65.
Tytöt, 75 kiekkoa:
Peruskilpailu: 1) Alina Fazylzjanova Venäjä 67, 2) Radka Mancikova Tsekki 66, 3) Noemie Battault Ranska 66, 4) Hana Adamkova Tsekki 66, 5) Nele Wissmer Saksa 66, 6) Niina Aaltonen Suomi 65+4.
Välierä: 1) Wissmer 13, 2) Mancikova 12+3, 3) Battault 12+3, 4) Aaltonen 11, 5) Adamkova 10, 6) Fazylzjanova 10.
Kultaottelu: Mancikova–Wissmer 12–9.
Pronssiottelu: Aaltonen–Battault 11–7
Miehet, tilanne 1. päivän ja 50/125 kiekon jälkeen: 1) Tomas Nydrle Tsekki, Jan Sychra Tsekki, Juan Jose Aramburu Espanja, Timo Laitinen Suomi, Ralf Buchheim Saksa, Riccardo Filippelli Italia, Luigi Lodde Italia, Gabriele Rossetti Italia 50,…11) Lauri Leskinen Suomi 49,…59) Miikka Peltonen Suomi 44.
Pojat, tilanne 1. päivän ja 50/125 kiekon jälkeen: 1) Sotiris Antoniou Kypros, Jan Zamecnik Tsekki ja Timo Vallioniemi Suomi 50,…23) Eetu Kallionen Suomi 46,…34) Aleksi Ahokas Suomi 45.

Tulossivu