Suomelle poikien EM-joukkuehopeaa, Laitinen miesten kilpailussa seitsemäs
10.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Skeetin joukkuehopeatrio. Kuva: Risto Aarrekivi
Timi onnistui hyvin, vaikka pronssiottelussa tulikin tappio. Kuva: Risto Aarrekivi
Aleksi oli tyytyväinen suoritukseensa uransa ensimmäisessä arvokilpailussa. Kuva: Risto Aarrekivi
Timo Laitinen osoitti olevansa lajin terävimmällä huipulla. Kuva: Risto Aarrekivi

Moni suomalainen onnistui mukavasti, kun miesten ja poikien skeetin ratkaiseva toinen päivä käytiin EM-kilpailuissa Lonatossa. Timi Vallioniemi, Aleksi Ahokas ja Eetu Kallioinen ottivat pojissa joukkuehopeaa, Vallioniemi oli neljäs ja Ahokas seitsemäs. Miesten skeetissä Timo Laitinen putosi niin ikään uusinnan jälkeen ensimmäisenä loppukilpailusta ollen siis seitsemäs.

Peruskilpailussa viidenneksi yltänyt Vallioniemi joutui pronssiottelussa taipumaan Tanskan Emil Kjelgaard Petersenille 13-14.
”Peruskisa sujui ihan odotetusti (119), ja tavoitteeseen pääsin, kun tuli finaalipaikka. Finaali starttasi ihan hyvin, mutta yksi pummi tuli siinä sitten liikaa. Ratkoihin kultamitaliottelusta, sitten ratkesikin toisessa tuplassa, kun tuli pummattua tuplan jälkimmäinen. Pronssiottelussa tuli sitten tappio tanskalaista vastaan. Kisaan olen ihan tyytyväinen, vaikka mitali jäikin harmittavan lähelle”, Vallioniemi tuumi.
Miesten kilpailussa suomalaisista parhaiten onnistuneen Timo Laitisen sarjat peruskilpailussa olivat 25, 25, 25, 25 ja 22. Tuloksellaan 122 hän pääsi kuuden muun ampujan kanssa uusimaan yhdestä finaalipaikasta. Se jäi tällä kertaa saavuttamatta.
”Kisa oli kokonaisuudessaan hyvää ammuntaa minulta. Tavoitteenani oli finaalipaikka, mutta se jäi edelleen uupumaan, vaikka taistelin kyllä täysillä loppuun asti. Kisa osoitti minulle, että olen Euroopan ja maailman huipputasoa lajissani”, Laitinen sanoi tyytyväisenä.
Lauri Leskinen oli 34:s tuloksella 118 ja Miikka Peltonen 37:s tuloksella 117. Leskinen tuskaili suoritustaan ennen EM-kisoja olleessa maailmancupissa Bakussa, eikä Lonatosta jäänyt sen parempaa makua.
”Ei tällaisesta epäonnistumisesta tule fiiliksiä puoleen eikä toiseen. Olen täysin pettynyt suoritukseen. Tuntuma hyvä kuin pihatontulla. Ei voi mitään”, Leskinen tuumi.

Ahokas ja Kallioinen kokonaisuuteen tyytyväisiä

Loppukilpailupaikasta pojissa taisteli tiukasti myös Aleksi Ahokas, joka ampui tuloksen 118. Sillä hän kävi kuuden ampujan joukossa kisaa viimeisestä finaalipaikasta. Lopulta kilpailussa toiseksi yltänyt Palmucci vei paikan tuloksella 12, Ahokas jäi 11:een. Eetu Kallioinen ylsi mallikkaasti 16:nneksi tuloksella 117.
”Ensimmäiseen arvokisaani olen loppujen lopuksi tyytyväinen. Ammuin neljä hyvää sarjaa, mutta ekan päivän toinen sarja oli huono. Toiseen päivään sain petrattua tulostasoa hyvin. Ratkot menivät hyvin siihen nähden, että ne olivat pisimmät ratkot tähän mennessä ja neljä putosi ennen minua. Jäihän ne harmittamaan, kun finaalipaikka niin lähellä”, Ahokas sanoi.
Kallioinenkin oli tyytyväinen, vaikka ei aivan tavoitteeseensa päässytkään.
”Tavoitteeni oli päästä finaaliin, mutta tällä kertaa se ei toteutunut. Ei maailma kuitenkaan siihen kaadu. Joukkuehopeasta olen todella iloinen, sillä mitali arvokisoissa on aina todella kova ja hieno juttu. Tästä jatketaan kohti uusia haasteita ja kilpailuja”, hän sanoi.

Tulokset:

Lonato, Italia:

Skeet:

Miehet, peruskilpailu, 125/125 kiekkoa: 1) Ralf Buccheim Saksa ja Riccardo Filippelli Italia 125, 3) Luigi Lodde Italia 124, 4) Tomas Nydrle Tsekki 123, 5) Jan Sychra Tsekki 123, 6) Sven Korte Saksa 122+16, 7) Timo Laitinen Suomi 122+15,…34) Lauri Leskinen Suomi 118,…37) Miikka Peltonen Suomi 117.
Pojat, peruskilpailu, 125/125 kiekkoa: 1) Sotiris Antoniou Kypros 122, 2) Nicolas Vasiliou Kypros 121, 3) Jan Zamecnik Tsekki 121, 4) Emil Kjelgaard Petersen Tanska 120, 5) Timi Vallioniemi Suomi 119, 6) Valerio Palmucci Italia 118+12, 7) Aleksi Ahokas 118+11,…16) Eetu Kallioinen Suomi 117.
Välierä: 1) Palmucci 15, 2) Vasiliou 15, 3) Vallioniemi 15, 4) Petersen 14, 5) Sotiris 13, Zamecnik 12.
Pronssiottelu: Petersen-Vallioniemi 14-13
Kultaottelu: Vasiliou-Palmucci 14-12
Joukkuekilpailu: 1) Kypros 359, 2) Suomi 354, 3) Tsekki 354.

Tulossivu