Skeetin sekajoukkuekisan nelossija päätti EM-Lonaton suomalaisittain mukavasti
11.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Toipilaana kilpailleelta Sami Ritsilältä puuttui paras terävyys. (Kuva: Risto Aarrekivi)
Miki Ylönen ei jäänyt kauas finaalipaikasta. Kuva: Risto Aarrekivi
Sekajoukkuekisan Suomen joukkue; Marjut Heinonen, Timo Laitinen Kuva: RA
Kohta mennään Kuva: RA
Kulta joukkueen parityöskentelyä Kuva: RA
Italia otti ilon irti voitostaan. Kuva: RA

Haulikkolajien EM-kilpailuiden päätöspäivänä Suomi taisteli mitalista skeetin sekajoukkuekilpailussa, mutta Timo Laitinen ja Marjut Heinonen joutuivat taipumaan pronssiottelussa Tsekin Jan Sychralle ja Libuse Jahodovalle 25-30. Miesten tuplatrapissa Sami Ritsilä oli suomalaiskaksikosta parempana 13:s ja poikien tuplatrapissa Miki Ylönen yhdeksäs.

Laitinen ja Heinonen olivat piikkipaikalla peruskilpailun jälkeen, ja jatkoivat mallikkaasti loppuun asti.

”Ihan kohtuullinen, peruskilpailun ammuin täyteen mikä oli tavoitteena. Tavoitteena oli ampua perään kaksi kertaa 16, mutta tuli 15 ja 14. Ookoo veto kuitenkin. Pikkuisen jäi hampaankoloon, mutta harjoittelua vaan. Kokonaisuutena nämä kisat olivat kauden pääkilpailu ja menivät ulkomaalaisista kisoista parhaiten”, kovalle tasolle suorittamisensa vakiinnuttanut Laitinen tuumi.

Kisamuodosta pitävälle Heinoselle jäi hyvä maku peruskilpailusta.

”Finaalikokemattomuus näkyi semifinaalissa ja pronssiottelussa, en vaan pystynyt hallitsemaan niitä asioista. Lisää finaaleja, lisää treeniä. Ammunnan kanssa mennään koko ajan eteenpäin. Sain tälle kaudelle uuden aseen ja olen hyvin päässyt sen kanssa sinuiksi”, Heinonen sanoi.

Sami Ritsilä ylsi kaksoistrapissa tulokseen 133, kun finaaliin olisi vaadittu 137. Ritsilän sarjat olivat 26, 27, 27, 27 ja 26.

”Sairasteluista toipilaana terävyys puuttui ammunnasta, eikä helle auttanut asiaa. Kaikesta huolimatta viimeiseen sarjaan asti oli mahdollisuudet päästä kuuden parhaan finaaliin”, Ritsilä sanoi.

Sitäkin enemmän harmitti Simo Köylistä, joka oli 16:s tuloksella 127:

”Todella huono päätös kaudelle. Koko vuosi on mennyt surkeasti painiessa kaikennäköisten ongelmien kanssa. Suurimman ongelman ovat silmät aiheuttaneet”, Köylinen tuumi.

Poikien tuplatrapissa Miki Ylönen sijoittui yhdeksänneksi. Hänen sarjansa olivat 26 28 24 28 26
”Kauden paras tähän mennessä, joten tulokseen voi olla tyytyväinen. Kyllähän se harmittaa, kun finaalipaikka oli niin lähellä”, hän sanoi.

Suomi sai Lonatossa kolme mitalia junioreissa: poikien joukkue hopeaa skeetissä ja pronssia trapissa, henkilökohtaisen mitalin toi tyttöjen skeetissä Niina Aaltonen. Suomen Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell oli kokonaisuutena tyytyväinen Lonatossa nähtyihin suomalaissuorituksiin.

”Meillä ei ollut kirjattua tavoitetta, mutta etukäteen oli tiedossa, että ekan kerran pystymme taistelemaan finaalipaikoista joka lajissa. Niin me teimme, vaikka se ei ihan maaliin asti riittänyt joka paikassa. Nämä olivat hyvät kisat, olemme lähellä huippua ja mitalejakin tuli”, Lindell summasi.

Lonato, Italia:

Haulikkolajien EM-kilpailut, 6. päivä:

Tuplatrap, 150 kiekkoa:

Miehet, peruskilpailu: 1) Vasili Mosin Venäjä 144, 2) Matthew John Coward-Holley Britannia 139, 3) Daniele Di Spigno Italia 139, 4) Andreas Löw Saksa 138, 5) Tim Kneale Britannia 138, 6) Roland Gerebics Unkari 137,…13) Sami Ritsilä Suomi 133,…16) Simo Köylinen Suomi 127.
Pojat, peruskilpailu: 1) Jacopo Dupre De Foresta Italia 141, 2) Conner James Gorsuch Britannia 135, 3) James Dedman Britannia 135, 4) Nathan Lee Xuereb Malta 134, 5) Kamil Husaenov Venäjä 133, 6) Vjatsheslav Juhimenko Venäjä 133,…9) Miki Ylönen Suomi 132.
Skeet, joukkuekilpailu, peruskilpailu: 1) Suomi 96 (Timo Laitinen 50, Marjut Heinonen 46), 2) Italia 96 (Diana Bacosi 47, Riccardo Filippelli 49), 3) Tsekki 95 (Libuse Jahodoca 47, Jan Sychra 48).
Välierä 1: 1) Ranska 29, 2) Suomi 26 (Laitinen 15, Heinonen 11), 3) Azerbaidhzan 19.
Pronssiottelu:Tsekki-Suomi 30-25 (Laitinen 14, Heinonen 11)

Tulossivu