Konkari Jukka Turtiainen voitti ensimmäisen skeetin Suomen mestaruutensa, Katja Poutanen otti kolmannen peräkkäin
17.7.2016 klo 12:00

Jukka Turtiainen.
Tommi Takanen ja Jukka Turtiainen.
Katja Poutanen.
Heidi Hämäläinen.

Ikämies Jukka Turtiainen voitti ensimmäisen skeetin Suomen mestaruutensa 55-vuotiaana haulikon SM-kilpailussa Sipoossa sunnuntaina 17. heinäkuuta. Turtiainen voitti kultaottelussa 26-vuotiaan Tommi Takasen vasta uusinnassa kiekoin 2-1. Kultaottelussa molemmat ampuivat 13 kiekkoa. Pronssiottelussa Lari Pesonen voitti Mikko Pernun 14-12. Katja Poutanen otti jo kolmannen peräkkäisen skeetin naisten Suomen mestaruutensa, kun hän voitti Heidi Hämäläisen kultamitaliottelussa 12-11. Kaisa Kurki uusi viime vuoden pronssinsa, kun hän voitti pronssiottelussa Jaana Grahnin 10-9.

Suomen Metsästysyhdistystä edustava 55-vuotias Jukka Turtiainen nousi Suomen mestariksi rikkomalla kaksi viimeistä tuplakiekkoa kultaottelussa ja sen uusinnassa. Lahden Ampumaseuraa edustava 26-vuotias Tommi Takanen ampui kultaottelussa ensimmäisenä ja johti ennen viimeisiä tuplakiekkoja 11-9. Viimeisen paikan ensimmäisellä tuplakiekolla Takanen ampui tuplapummin ja antoi Turtiaiselle mahdollisuuden nousta tasoihin. Turtiainen hallitsi hermonsa.

”Kyllä kuulin kuulutuksen ja tiesin, että viimeisellä paikalla pitää ampua kaikki kiekot, että pääsen uusintaan. Yritin vain pitää ajatukset kasassa ja hyvin meni. Aivan loistavaa”, Turtiainen kertasi kilpailun tapahtumia.

Jukka Turtiainen on aiemmin ampunut skeetin SM-hopeaa, joten voitto tuntui erityisen hyvältä. ”Tuntuu ihan mageelta. Kyllä tämä oli hieno kisa tulla yleiseen sarjaan mukaan. Ikämiehissähän minä muuten ammun. Hyvin pistivät pojat kampoihin. Minulla kävi tuuri.”

Katja Poutanen osaa SM-kilpailun

Hyvinkään Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Katja Poutanen osaa voittaa skeetin Suomen mestaruuden. Sipoossa hän otti jo kolmannen peräkkäisen kultamitalinsa. Sibbo Skyttegillen Heidi Hämäläisellä oli viimeisellä ampumapaikalla mahdollisuuden nousta uusintaan, mutta hän ampui viimeisen laukauksensa ohi.

”Totta kai tämä lämmittää mieltä”, Katja Poutanen arvioi kilpailuaan. ”Nykyinen finaali sopii minulle. En pidä siitä, mutta se sopii minulle.”

Katja Poutanen sanoi TV-kameroiden aiheuttaneen ylimääräistä painetta semifinaalissa ja kultaottelussa – siitäkin huolimatta, että hän voitti myös edellisen televisioidun finaalin 2014 Hollolan Hälvälässä. ”Peruskilpailu meni ihan hyvin. Siihen olen todella tyytyväinen, kun tein nykyisten sääntöjen ennätykseni 70. Edellisillä säännöillä ammuin 71.”

SM-trap ja –skeet, Sipoo, järjestäjä Sibbo Skyttegille, 16.-17.7.