Viro voitti Suomen juniorimaaottelussa yhdeksällä pisteellä
14.8.2016 klo 12:00

Viron ja Suomen välinen juniorimaaottelu päättyi Männikussa isäntämaan voittoon pistein 166–157. Suomen kiväärinuoret voittivat oman osuutensa pistein 95–55, kun vastaavasti Viro vei pistoolilajit pistein 111–62 .

Tyttöjen 3×20 laukauksen kilpailussa Armi Häkkinen nousi voittoon finaalissa viimeisen laukauksensa ansiosta 0,2 pisteen erolla. Häkkisen viimeinen laukaus oli 10,9 ja finaalitulos 440,3. Mira Mäkelä oli kolmas ja Jenna Kuisma neljäs.

”Finaali alkoi heikolla polvella mutta sain petrattua hieman makuussa. Pystyammunta oli helppo aloittaa luottavaisin mielin. Peruskisassakin pysty kulki, joten tiesin sen sujuvan finaalissakin. Olin päättänyt ennen finaalin alkua, että tämä kisa voitetaan eikä siinä ole vaihtoehtoja. Ammuin pystyn loppuvaiheessa pari huonoa laukausta ja tipuin kakkoseksi, en nähnyt paljon eroa oli johtavaan eestiläiseen, mutta tiesin että hyvällä laukauksella voitto on mahdollinen. Ammuin viimeisen laukauksen 10,9 ja voitin lopulta 0,2 pisteellä. Oli ansaitusti voittajafiilis. Tein sen mitä vaadittiin”, Häkkinen sanoi.

Poikien makuukilpailussa Jimi Lång vei voiton finaalituloksella 207,9 ennen Mika Piipposta (203,9). Mika Varjo ja Riku Koskela veivät seuraavat sijat. Riku Koskela oli peruskilpailun paras tuloksella 621,2.

”Harjoituslaukaukset olivat täysin hakusessa, vasta aivan harjoituslaukausten lopussa rupesi osumaan. Finaali alkoi napakympillä ja sitä rataa jatkui. Yhteensä ammuin finaaliin silti neljä ysiä. Siitäkin voi päätellä, että kaikki kympit olivat keskellä, lopputuloksen ollessa 207,9. Lopussa vähän syke tuntui jo piipussa”, peruskisassa neljänneksi sijoittunut Jimi Lång sanoi

”Peruskisan tulos 621,2 oli ennätykseni. Se oli 3,7 pistettä parempi kuin entinen ennätykseni. Finaali ei oikein kulkenut, tuli huonoja kymppejä ja joitain ysejä. Kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Kaksi nappiin mennyttä peruskisaa. Hyvä suunnata uusiin koitoksiin”, sanoi Riku Koskela.