Juha Manninen kuudes compak sportingin MM-kisoissa Englannissa
28.8.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Compak sportingin MM-kilpailut pidettiin High Wycombissa Englannissa hienolla E.J. Churchillin radalla 24.-27.8.2016.

Kisoissa oli mukana yhteensä 400 urheilijaa, joista seitsemän Suomesta. Nelipäiväisessä 200:n kiekon kilpailussa ammuttiin 50 kiekkoa eli kaksi layoutia päivässä. 

Suomalaisista parhaiten menestyivät jälleen juniorit. Raahen Ampujien Juha Manninen oli hienosti kuudes hyvällä tuloksella 189/200. Juniorien mestaruuden voitti Iso-Britannian Joshua Bridges tuloksella 190. Manninen oli koko ajan kiekon päässä ykköspaikasta ja pääsi lopulta shoot offiin ratkomaan pronssista kahden ranskalaisen yhden italialaisen kanssa. Ranskalainen Pierre-Olivier Dupanloup oli kuitenkin shoot offiin vahvin ja vei pronssimitalin tuloksella 21. Juha Mannisen tulos ratkonnassa oli 19.

Juniorit olivat myös vahvoja joukkueena, mutta eivät aivan pystyneet uusimaan viimevuotista pronssiaan ollen neljänsiä jättäen taakseen kovia maita kuten Tanskan ja Norjan. Joukkuemestaruuden vei Ranska. Suomen juniorijoukkueen urheilijat olivat Juha Manninen, OulA:n Teemu Saari ja TorsA:n Sami Alkku. Teemu Saaren tulos oli 178 ollen 18:s  ja Sami Alkun 174 (22:s). Suomalaisten parasta terää vei osittain Manniselle ja Alkulle avauspäivänä puhjennut nuhakuume.

Compakin MM tittelin Open sarjassa vei Unkarin Jeri Tamas tuloksella 198/200. Hopeaa shoot offin jälkeen ranskalaiselle Christophe Auvretille ja pronssia Italian Michael Spadalle. Moninkertaiset arvokisavoittajat George Digweed ja Richard Faulds jätettiin kotikisoissaan mitalien ulkopuolelle.

Muut suomalaiset olivat open sarjan Pasi Siikaluoma (183/sijoitus 66.), Markku Poutiainen (170/184.). Veteran sarjassa Kalle Suominen ampui 178 (17:s) ja Juha Kytömaa 175 (22:s).

Kisajärjestelyt toimivat hyvin ja aikataulut pitivät. Radat saivat kritiikkiä eri layoutien samankaltaisen heitinasetusten osalta, eli ampujien mielestä mielikuvitusta ei oltu tällä kertaa käytetty tarpeeksi, vaikka puitteet monipuolisempiin lentorataratkaisuihin olisivat olleet olemassa.

Kaikki tulokset kilpailuista löytyvät www.fitasc.com

Juha Kytömaa 
28.8.2016