Minna Leinonen Rioon hyvin fiiliksin!
2.9.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kohti Rioa! Minna Leinonen avustajansa Kaisa Rinta-Tassin ja valmentaja Pirjo Peltolan kanssa lentokentällä. Kuva: Lassi Palo

Kivääriampuja Minna Leinonen lähti perjantaina Rio de Janeirossa ensi viikolla alkaviin paralympialaisiin hyvin fiiliksin. ”Minulla on luottavainen mutta ei liian luottavainen olo”, hän tiivisti kisatunnelmansa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Brasilian suurkaupunki Rio de Janeiro isännöi 7.-18. syyskuuta kesäparalympialaisia. Rioon odotetaan 170 maasta noin 4350 urheilijaa. Kisat ovat järjestyksessään 15:nnet.

Kivääriampuja Minna Leinonen, 35, osallistuu paralympialaisiin nyt neljännen kerran. Hän oli ykkönen Ateenassa, ja sen jälkeen olivat vuorossa Pekingin (11:s) ja Lontoon (14:s) kisat.

– Minulla on luottavainen mutta ei liian luottavainen olo. Odotettu lähtöpäivä on vihdoin koittanut. Kaikki valmistelut on tehty, ja ne menivät hyvin. Viimeistelyharjoituksen tein maanantaina, Leinonen kertoi Helsinki-Vantaan lentokentällä perjantaina hetki ennen pitkää lentomatkaa Frankfurtin kautta Rioon.

– Fiilis on jotenkin parempi kuin ennen Lontoota. Ekoihin kisoihin lähdin vähän seikkailumielellä, ja kaikessa oli mukana uutuudenviehätys. Ennen Pekingiä ja Lontoota oli erilainen fiilis kuin nyt. Tämä on ollut hyvä paralympiadi.

Leinonen matkusti Rioon valmentaja Pirjo Peltolan ja avustajansa Kaisa Rinta-Tassin kanssa. Kolmikosta vain Peltola on aiemmin käynyt Riossa.

– On hienoa, että pääsen huipentamaan paralympiadin tällä tavalla Kaisan ja Pirjon kanssa, Leinonen hymyili.

Leinonen kilpailee paralympialaisissa tiistaina 13. syyskuuta. Suomalaiskolmikko käy tutustumassa Deodoron ampumarataan ensi sunnuntaina. Viralliset harjoitukset ovat maanantaina 12. syyskuuta kello 11, mutta sitä ennen Leinonen käy toki harjoittelemassa.

– Toivottavasti kuljetukset toimivat sujuvasti, Peltola toivoi.

Leinonen myönsi, että häntä jännittää:

– Ilman muuta! On minua aiemminkin jännittänyt. Se tarkoittaa sitä, etteivät Rion kisat ole mikä tahansa juttu. Se tarkoittaa myös sitä, että olen latautunut, ja kroppa ja mieli tekevät parhaansa.

– Mitä odotan Riosta? Tuttu ja tyypillinen kysymys, Leinonen naurahti ja jatkoi:

– Lähden sinne avoimin mielin. Odotan kymppejä, paljon hyviä kymppejä. Minulla ei ole sijoitusodotuksia. Tässä tehdään suoritus yksin, ei toisia vastaan. Kun kaikki 60 laukausta on ammuttu, katsotaan miten muut ovat ampuneet. Yksi hyvä laukaus kerrallaan, Leinonen sanaili.

Leinosen tavoitteena on ”ilman muuta” finaalipaikka.

– On odotettavissa tiukka kilpailu, jossa erot ovat pienet.