Haulikon Superfinaali: Marika Salmi teki hienon ennätyksensä trapissa
3.9.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marika Salmi kohensi ennätyksensä trapissa hienoihin lukemiin 74.

Marika Salmi voitti naisten trapin, kun haulikkolajien Superfinaalin ensimmäinen päivä ammuttiin Hollolan Hälvälässä. Hän teki peruskilpailussa uuden hienon ennätyksensä 74. Skeetin ykkönen oli Heidi Hämäläinen.

Hollolassa Hälvälän ampumaradalla paukutettiin lauantaina kotimaisen haulikkokilpailukauden päättävän Superfinaalin avauspäivä. Superfinaali päättyy huomenna sunnuntaina.

Avauspäivän ohjelmassa olivat naisten skeetin ja trapin finaalit. Voittajiksi nousivat Sibbo Skyttegillen Heidi Hämäläinen ja Orimattilan Seudun Urheiluampujien Marika Salmi. Salmi paukutti trapin peruskilpailussa uuden hienon ennätyksensä 74 (24+25+25).

– Erittäin vaikean rämpimiskauden epäuskottava päätös eli kiekkoa vaille "täydellinen" suoritus. Oma ennätys kohentui kolmella kiekolla. Samoin kultaottelun voitto varmistui täydellä sarjalla, Salmi summasi upean päivänsä.

– Ammunta oli helppoa koko päivän ajan. Oli rentoa lasketella menemään, kun ei ollut enää mitään erityistä näytön tarvetta tai tulosrajojen rikkomista.

Salmi voitti kultamitaliottelussa Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaan 15-14.

Skeetin voittaneen Hämäläisen peruskilpailun tulos oli 67 (23+21+23). Hän kohtasi kultamitaliottelussa Rauman Seudun Urheiluampujien Niina Aaltosen. Kamppailu voitosta oli tiukka, sillä Hämäläinen nousi ykköseksi vasta uusinnan jälkeen 3-2.

Miesten skeetin kärjessä on 75/125 kiekon jälkeen Sibbo Skyttegillen Lauri Leskinen, joka rikkoi 73 kiekkoa. Hänestä kiekon päässä (72) ovat SSG:n Timo Laitinen, Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen ja Lounais-Hämeen Ampujien Janne Himanka.

Ala-Hämeen Ampujien Aleksi Ahokas on skeetin M20-sarjan kärjessä tuloksellaan 73.

Miesten trapissa 70 kiekkoa rikkoivat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Kiikalan Metsästysyhdistyksen Ari Simola ja Tomi Hämäläinen sekä Vesa Järvinen (Trap-73). Tilanne on siis skeetin tavoin 75/125 kiekon jälkeen.

Haulikkolajien Superfinaali
3.-4.9. Hälvälä, Hollola

Tuloksia la 3.9.

Naisten skeet 75 kiekkoa + finaali (peruskilpailu + semifinaali + mitaliottelut): 1) Heidi Hämäläinen SSG 67+82+13/uusinta 3, 2) Niina Aaltonen RSA 63+74+13/2, 3) Katja Poutanen HyMA 62+73+14, 4) Eeva Voutilainen-Saari SuMA 59/6+71+10

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali (peruskilpailu + semifinaali + mitaliottelut): 1) Marika Salmi OSU 74+85+15, 2) Mopsi Veromaa SSG 69+81+14, 3) Satu Mäkelä-Nummela OSU 68+79+11/uusinta 6, 4) Noora Antikainen OSU 68+80+11/5.

Kaikki tulokset ja tilanteet löytyvät LAS:n sivuilta.