Takaselle hopeaa, Suomelle joukkuekultaa opiskelijoiden MM-skeetissä
17.9.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tommi Takanen finaalissa (kuva: Timo Rautio)
Tommi Takanen hopeamitalistina (kuva: Timo Rautio)
Skeetin tuoreet opiskelijoiden MM-kultamitalistit (kuva: Timo Rautio)
Skeetin finalistit, kuusikossa suomalaisia 1/3 (kuva: Timo Rautio)

Suomella oli kahden mitalin päivä opiskelijoiden MM-kilpailuiden skeetissä Puolan Bydgoszczissa. Ensin Tommi Takanen, Lari Pesonen ja Eemeli Kurki ottivat joukkuekultaa, myöhemmin Takanen taisteli vielä hopeaa henkilökohtaisessa kilpailussa. Naisten kiväärin makuukilpailussa Pauliina Frilander-Soini oli kuudes.

Miesten skeetissä Takasen lisäksi finaaleihin selvisi myös Pesonen, joka oli lopulta kuudes. Kurki oli 11:s.

Takanen oli peruskilpailun paras tuloksella 121. Välierässä hän ampui 14 ja eteni kultaotteluun Italian Giancarlo Tazzaa vastaan. Italialainen oli tällä kertaa parempi 15–11.

– Peruskisa kauden toiseksi paras tähän asti. Pakko olla tyytyväinen siihen. Tulin tänne ampumaan päälle 120 tulosta, kun se tältä vuodelta kansainvälisistä kisoista vielä puuttui. Oli siis tärkeä näyttö sekä itselle että varmasti myös liiton suuntaan. Kaiken kaikkiaan tälle kaudelle jo kolmas yli 120 tulos, Takanen sanoi.

– Semifinaali tuulessa hyvää tekemistä. Kultaottelussa olin poikanen, enkä pystynyt ampumaan rennosti. Kokeneempi voitti. Arvostan tämän hopean kovimmaksi saavutuksekseni tähän asti urallani. Joukkuekulta oli porukalla asetettu tavoite, ja olen erittäin ylpeä jätkistä, että saatiin homma vietyä maaliin, Takanen kiitteli joukkuekavereitaan.

Frilander-Soinia harmitti kuudenteen sijaan päätynyt kilpailu tuoreeltaan

Lauantaina suomalaisista hyvin onnistui myös naisten pienoiskiväärin makuukilpailussa Pauliina Frilander-Soini, joka ylsi kuudenneksi tuloksella 618,7.

– Tällä hetkellä päällimmäisenä on pettymys, ehkä myöhemmin tuohon voi olla ihan tyytyväinenkin. Päivälleen tasan kuusi vuotta sitten myös Puolassa voitin tämän kisan ja samaan olisi pitänyt pystyä tänään, Frilander-Soini harmitteli.

Hän on ampunut tänä kesänä 626. Tavoitteena oli SE, joka olisi tuonut vähintään hopeaa.

– Yhteen käsittämättömään kasiin se kaatui, eikä taaskaan kauas jäänyt. Pari ekaa sarjaa oli tosi hyvää tekemistä, kuten asentokisojenkin makuut, mutta niiden jälkeen pidin tauon, jonka jälkeen oli vaikeampaa. Loppu olikin vain kelloa vastaan taistelua, että ehdin edes ampua kaikki laukaukset. Tiesin kyllä, mitä olisi pitänyt tehdä, mutta aikaa ei vain ollut tehdä parannuksia ja ampua normaalisti loppuun asti, Frilander-Soini sanoo.

Hän kilpaili viimeistä kertaa opiskelijoiden MM-kisoissa, sillä ikäraja tulee vastaan.
– Kokonaisuutena nämä kisat menivät ihan omalla tasolla, mikään ei varsinaisesti epäonnistunutkaan, vaikka pelkäsin, pystynkö sairastelun takia tänne edes lähtemään. Asentokisan karsinnassa (571) polvi meni pahasti alakanttiin, mutta makuu ja pystyn viimeinen sarja olivat tosi hyviä. Varsinaisessa kisassa (574) taas piti näyttää, että osaan mä sitä polveakin ampua ja se menikin omalla ennätystasolla (99+98). Samoin makuu oli huippu (yli 105:n sarjoja), hän pohti kisojen muita käänteitä.

50m pistoolissa kilpaili suomalaisista Karri Turunen, joka jäi tuloksella 535 sijalle 24.

–  Odotukset ja tavoitteet oli tietysti korkealla, mutta ei vaan kisat onnistuneet yhtään. Oli vaikeuksia saada kisassa paketti kasaan. Viime viikkojen sairasteluillakin voi olla vaikutusta. Ei ollut onnistunut kisareissu minulle, harmittaa.  Tämän päivän tulos ei ole hyvä, sijoitus tuolla tuloksella jää kauas kärjestä, Turunen sanoi.

Opiskelijoiden MM-kilpailut, ampumaurheilu
14.-18.9. Bydgoszcz, Puola

Tuloksia 17.9.

Skeet:
Miehet: 1) Giancarlo Tazza Italia peruskilpailu 120 / semifinaali 13+6 / kultaottelu 15, 2) Tommi Takanen Suomi 121/14/11, 3) Jakub Tomecek Tsekki 118/13+5/pronssiottelu 15, 4) Jan Zamecnik Tsekki 119/13+1/13, 5) Menelaos Michalides Kypros 118/11, 6) Lari Pesonen Suomi 119/11,…11) Eemeli Kurki Suomi 115.
Miehet, joukkuekilpailu: 1) Suomi 355 (Takanen, Pesonen, Kurki), 2) Tsekki 353, 3) Kypros 349.
50m pienoiskivääri:
Naiset, makuukilpailu: 1) Renate Peters Sveitsi 622,5, 2) Lucie Brazdova Tsekki 620,4, 3) Aneta Brabcova Tsekki 620,3, 4) Dongqi Chen Kiina 620,2, 5) Ratchadaporn Plengsaengthong Thaimaa 619,5, 6) Pauliina Frilander-Soini Suomi 618,7.
50m pistooli:
Miehet: 1) Dario di Martino Italia 565, 2) Tomasz Wawrzonowski Puola 564, 3) Eunsuk Koh Korea 559,…24) Karri Turunen Suomi 535

Pistoolin ja kiväärin tulossivu

Skeetin tulossivu