Juha Rutonen 17:s Lapua Eurooppa cupin finaalin avauslajissa
28.9.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juha Rutonen on sijoittunut 300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cupin finaalin avauslajissa 17:nneksi. Hän paukutti vakiokiväärissä 558 pistettä.

Teksti: Tapio Kajan

Kroatian Zagrebissa alkoi keskiviikkona 300m kiväärilajien Lapua Eurooppa cupin finaalitapahtuma. Suomen ainoa edustaja on Juha Rutonen, joka ampui tänään vakiokiväärikilpailun. Hän on mukana myös perjantaina ammuttavassa vapaakiväärin makuukilpailussa. Torstain vapaakiväärin asentokilpailuun Rutonen ei saanut paikkaa.

Vakiokiväärin voitti Norjan olympiakävijä Ole Kristian Bryhn. Hän kokosi kisassa mainiot pisteet 587. Hopeaa otti Itävallan Gernot Rrumpler 584 pisteellä, ja pronssi meni Unkariin, kun kokenut Peter Sidi nakutti lopputuloksen 583.

Rutonen saavutti 17. sijan. Polvelta hän laukoi 182 pistettä, joka on alakanttiin kesän tulostasoon verrattuna. Makuu takkuili alussa, mutta loppua kohden hän sai juonesta kiinni saaden 195 pistettä. Pysty oli sitten tasaista puurtamista: se antoi tänään 181 pistettä. Lopputulos vakiokiväärillä oli tänään 558.

Heti kisan jälkeen Rutonen kommentoi suoritustaan lyhyesti:

– Hetkittäin homma toimi ja hetkittäin ei toiminut. Siinä kommenttini pähkinänkuoressa, Sodankylässä asuva ja Haminan Ampumaseuraa edustava urheiluampuja totesi.

Sää suosi urheiluampujia, sillä aurinko paistoi ja lämpötila oli yli 20 astetta. Sivutuulet eivät juurikaan häirinneet, mutta väreily antoi oman haasteensa jokaiselle. Ennusteen mukaan säätilaan ei ole tulossa muutoksia viikon kuluessa.

Lapua Eurooppa cupin finaalitapahtuma jatkuu huomenna.

300m kiväärin Lapua Eurooppa cupin finaali
28.-30.9. Zagreb, Kroatia

Tuloksia ke 28.9.

Miehet 300m vakiokivääri 3×20 ls: 1) Ole Kristian Bryhn Norja 587, 2) Gernot Rumpler Itävalta 584, 3) Peter Sidi Unkari 583, … 17) Juha Rutonen Suomi 558.

Kaikki tulokset löydät täältä.