Ensimmäinen yläkoululeiri alkoi Tanhuvaarassa
10.10.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Yläkoululeirin osanottajat ryhmäkuvassa: Markus Suortti (Hamina, takarivi vas.), Mikko Helenius (Nokia), Riina Ahvenus (Pirkkala), Linnea Uutela (Lahti, pistooli) ja Luukas Koota (Espoo) sekä Essi Heiskanen (Pieksämäki, eturivi vas.), Nea Kaukonen (Hamina), Lauri Syrjä (Padasjoki) ja Roni Airo (Tuusula). Kuva: Timo Rautio

Ampumaurheilun ensimmäinen yläkoululeiri alkoi maanantaina Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla. Leirillä on yhdeksän ampumaurheilijaa.

Ampumaurheilun ensimmäinen yläkoululeiri alkoi yhdeksän nuoren urheiluampujan voimin maanantaina Tanhuvaaran urheiluopistossa. Leirillä on kahdeksan kivääriampujaa ja yksi pistooliampuja. Leiri kestää torstaihin asti. Samaan aikaan yleisurheilijoilla on myös yläkoululeiri. Heitä on paikalla 26.

Ampumaurheilun lajivalmentaja on Marko Leppä. Ohjelmassa on lajiharjoitusten lisäksi fysiikkaharjoituksia ja opiskelua.

Leiriviikolla koulutehtäville on varattu aikaa päivisin 3-4 tuntia. Opiskelu toteutetaan opiston luentotiloissa, jossa oppilaat työskentelevät pääosin itsenäisesti, mutta kuitenkin valvonnassa. Organisaation puolesta on järjestetty valvonta opiskelurauhan takaamiseksi.

Leirin ajatuksena on se, että nuoret opettelevat huippu-urheilijan elämää ja arkea niin yksilönä kuin ryhmässäkin. Lisäksi painotetaan lajien välistä yhteistyötä. Alusta lähtien vaatimustaso on kaikessa tekemisessä pro-tasoa eli tavoite on huipulle.

Urheiluopistolla totutellaan siis toimimaan huippu-urheiluolosuhteissa ja -ympäristössä sekä huomioidaan muut opistolla toimivat ryhmät ja ihmiset. Käyttäytymisen pitää myös olla esimerkillistä.