Satu Mäkelä-Nummela kahdeksas maailmancupin finaalissa
14.10.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela kuvattuna torstaina harjoitusten jälkeen. Kuva: Per-Ole Lindell

Satu Mäkelä-Nummela on sijoittunut kahdeksanneksi trapin maailmancupin finaalissa Roomassa. Hän teki peruskisassa tuloksen 66, kun finaaliraja oli kaksi kiekkoa parempi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupin finaalitapahtuma on käynnissä Italian Roomassa. Perjantain ohjelmassa oli naisten trap, jossa oli mukana Suomen Satu Mäkelä-Nummela.

Finaalitapahtumaan osallistuu kaikkiaan 55 urheilijaa, jotka edustavat 25 maata. Finaaliin on päässyt menestymällä kauden maailmancupeissa (Nikosia, Rio de Janeiro, San Marino ja Baku) sekä voittamalla mitalin Rio de Janeiron olympialaisissa. Lisäksi finaaliin pääsevät edellisen vuoden finaalin voittajat.

Mäkelä-Nummela paukutti peruskilpailussa rikki 66 kiekkoa. Tulos riitti kahdeksanteen sijaan. Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavan Mäkelä-Nummelan sarjat olivat 20+24+22.

– Tässä on katseltava, kun muut ovat finaalissa. Minun olisi pitänyt saada pari kiekkoa lisää, jotta olisin ollut edes uusimassa. Päivän eka sarja meni kuin hidastetussa filmissä, rytmi ja räväkkyys olivat poissa, Mäkelä-Nummela kommentoi kilpailun jälkeen.

Finaaliraja oli 68. Peruskisan neljä parasta naista ampui tuloksen 69. Kilpailuun osallistui kymmenen naista.

Mäkelä-Nummelan mukaan hänen toinen ja kolmas sarjansa olivat hyvää ammuntaa, vaikka kolmanteen tulikin kolme ”reikää”.

– Yllättävää oli se, että harjoitukset menivät mukavanoloisesti, vaikka loppukauden harjoittelu on ollut vähän heikkoa. Tulostaso varmasti hiipui kaikkien kohdalla vähäiseen harjoitteluun Rion olympialaisten jälkeen, ja kaikki odottavat taukoa.

– Sää oli tänään reissun lämpimin, vaikka hieman tuuli ja aurinko ei juuri säteitään näyttänyt. Nyt tauolle ja uutta matoa koukkuun levähdyksen jälkeen.

Uuden-Seelannin Natalie Rooney oli kisan ykkönen voitettuaan kultamitaliottelussa uusinnan jälkeen San Marinon Alessandra Perillin 10-9. Pronssin nappasi Yhdysvaltain Corey Cogdell. Rooney voitti Riossa olympiahopeaa, ja Cogdell sijoittui kolmanneksi. Rion olympiavoittaja, Australian Catherine Skinner, oli Roomassa viides.

Mäkelä-Nummela voitti maailmancupin finaalin Slovenian Mariborissa vuonna 2012. Hän sai finaalin pronssia Pekingissä 2009.

ISSF:n maailmancupin finaaleissa (kivääri, pistooli, haulikko) ei tänä vuonna ollut Mäkelä-Nummelan lisäksi muita suomalaisia.

Rooman finaalissa miesten skeetin voitti Venäjän Nikolai Teply ja naisten Yhdysvaltain Kimberly Rhode. Miesten kaksoistrapin ykkönen oli Australian James Willett. Miesten trap-kilpailu päättyy lauantaina.

Vuoden 2017 ensimmäinen maailmancup pidetään Intian New Delhissä 22.2.-4.3. Lajit ovat kivääri, pistooli ja haulikko.

ISSF:n haulikkolajien maailmancupin finaali
10.-16.10. Rooma, Italia

Tuloksia pe 14.10.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Catherine Skinner Australia 69, 2) Alessia Iezzi Italia 69, 3) Alessandra Perilli San Marino 69, 4) Corey Cogdell Yhdysvallat 69, 5) Ray Bassil Libanon 68, 6) Natalie Rooney Uusi-Seelanti 68, 7) Fatima Galvez Espanja 67, 8) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 66, 9) Sonja Scheibl Saksa 66, 10) Emma Elizabeth Cox Australia 64.

Semifinaali: 1) Rooney 13, 2) Perilli 12, 3) Bassil 11, 4) Cogdell 10/uusinta 1, 5) Skinner 10/0, 6) Iezzi 7.
Pronssimitaliottelu: Corey Cogdell Yhdysvallat – Ray Bassil Libanon 12-10
Kultamitaliottelu: Natalie Rooney Uusi-Seelanti – Alessandra Perilli San Marino 9-9/uusinta 10-9

Kaikki tulokset löydät täältä.