Suomi voitti Euroopan nuorten liigan ilmakiväärin
16.10.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen joukkue ennen kultamitaliottelua Venäjää vastaan.

Suomen kivääriampujat ovat voittaneet Euroopan nuorten liigan eli EYL:n (European Youth League) finaalitapahtuman ilmakiväärin. Suomi voitti kultamitaliottelussa Venäjän.

Italian Bolognassa perjantaina alkaneessa ja tänään sunnuntaina päättyneessä Euroopan nuorten liigan eli EYL:n finaalitapahtumassa kilpailtiin ilmakiväärin ja -pistoolin paremmuudesta. Ilmakiväärissä kilpailivat Suomen lisäksi Venäjä, Itävalta, Unkari, Italia, Norja, Serbia ja Ruotsi. Suomella ei ollut ilmapistoolissa joukkuetta.

Perjantaina ja lauantaina ammutuissa peruskilpailuissa 18-vuotiaista ja sitä nuoremmista urheiluampujista koostuva Suomen joukkue pääsi ensimmäisen kerran mitaliotteluihin – ja kultamitaliotteluun.

Peruskilpailuissa ampuivat Cristian Friman (ESF, keskiarvo 410,8 kolmesta ottelusta), Marianne Palo (IMAS, ka. 408,6 kaksi ottelua), Jenna Kuisma (PAS, ka. 408,6 kaksi ottelua) ja Sebastian Långström (KSF, ka. 407,3 kaksi ottelua).

Kultamitaliottelussa vastaan asettui Venäjän kovatasoinen joukkue, jossa ampuivat Roman Mailkov, Tatjana Harkova ja Ilja Marsov. Kukin joukkueen nimetyistä kolmesta ampujasta ampui 20 yksittäislaukausta, ykköset toisiaan vastaan, kakkoset jne. Suomi voitti Venäjän pistein 73-47. Suomalaisista ampuivat Friman, Långström ja Palo.

Paikalla oli myös Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) puheenjohtaja, venäläinen Vladimir Lisin.

Ukraina voitti ilmapistoolin kultamitaliottelussa Puolan pistein 64-56.