Miki Ylönen ja Niko Kopra: ”Hyvillä mielin Urheilukouluun!”
17.10.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Miki Ylönen (vas.) ja Niko Kopra maanantaiaamuna Urheilukoulun edessä Santahaminassa. Kuva: Lassi Palo

Miki Ylönen ja Niko Kopra aloittivat maanantaina varusmiespalveluksensa hyvillä mielin Puolustusvoimain Urheilukoulussa. He olivat Helsingin Santahaminassa jo ennen aamuyhdeksää.

Puolustusvoimain Urheilukouluun valittiin kuusi ampumaurheilijaa. Urheilukoulun kesälajien saapumiserä IV/2016 aloitti palveluksensa Santahaminassa maanantaina. Kaksoistrapin erikoismies Miki Ylönen ja trap-ampuja Niko Kopra olivat ”Santiksessa” hyvissä ajoin eli jo ennen aamuyhdeksää.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava kaksikko oli leikannut hiuksensa erittäin lyhyeksi. Siviilivaatteet olivat vielä päällä, sillä varusteiden jako alkoi vasta myöhemmin päivällä.

– Olen hyvillä mielin, mutta vähän jänskättää, Ylönen sanoi.

– Minua ei jännitä, mutta vähän mietityttää miten tämä lähtee käyntiin, Kopra puolestaan totesi.

Ylönen ja Kopra tietävät, että vuodesta tulee rankka. Se on kuitenkin urheilullisesti antoisa:

– Saa varmasti ampua niin paljon kuin jaksaa eli määrät nousevat, he sanoivat Tiedustelukomppanian aulassa samaan aikaan, kun väkimäärä kasvoi eli alokkaita alkoi tulla sisään.

Urheilukouluun valitut ampumaurheilijat edustavat neljää lajia. Kaksoistrapin, trapin ja kiväärin lisäksi valittujen joukossa on ensimmäinen sportingin edustaja, joka on Raahen Ampujien Juha Manninen.

Urheilukoulun valmennuspäällikkö Jari Karinkanta odottaa vuodesta hivenen erilaista, sillä mukana on nyt kolme kivääriampujaa. Vuosi sitten Urheilukoulussa aloitti kaksi liikkuvan maalin ampujaa ja viisi haulikkoampujaa.

– ”Normiarkea” tämä kuitenkin on. Vuoden aikana tulee paljon muutakin kuin vain ammuntaa: voimaa, kestävyyttä, taitoa ja nopeutta. Saamme varmasti kehitystä aikaiseksi, Karinkanta mietti ennen kuin kiireinen palvelukseenastumispäivä pääsi todella vauhtiin.

Urheilukoulun kesälajien saapumiserän IV/2016 ampumaurheilijat

Kivääri: Mika Piipponen (Kuusankosken Ampujat), Jere-Juhani Salo (Nokian Seudun Ampujat), Satu Korhola (Mikkelin Ampujat)
Trap: Niko Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Kaksoistrap: Miki Ylönen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Sporting: Juha Manninen (Raahen Ampujat)