Juho Kurjen unelmastartti uudelle olympiadille
28.10.2016 klo 18:43
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki (vas.) aloittamassa polkupyöräergometritestiä Kisakalliossa perjantaina muiden maajoukkueampujien kanssa. (Kuva: Lassi Palo)
Juho Kurki (vas.) aloittamassa polkupyöräergometritestiä Kisakalliossa perjantaina muiden maajoukkueampujien kanssa. (Kuva: Lassi Palo)

Kivääriampuja Juho Kurki myhäili tyytyväisenä perjantaina Kisakalliossa. Syynä eivät olleet alkamassa olleet maajoukkueampujien kuntotestit, vaan se, että hän on saamassa unelmastartin uudelle olympiadille.

Ampumaurheiluliiton järjestämä testileiri ISSF-lajien maajoukkueurheilijoille alkoi perjantaina Kisakallion urheiluopistossa. Kuntotesteihin osallistuu kolmisenkymmentä urheiluampujaa. Testit jatkuvat vielä lauantaiaamuna, ja sen jälkeen ovat vuorossa lajiparlamentit ja vuoden parhaiden palkitsemistilaisuus eli Grande Finale -gaalailta.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden kivääriampuja Juho Kurki odotti kuntotestejä levollisin mielin perjantai-iltapäivänä. Hänen olemuksestaan huomasi heti, että hän on hyvässä kunnossa. Kurki piti taukoa ammunnasta syyskuun ajan, mutta ei suinkaan muusta liikunnasta. Hän on pyöräillyt ja käynyt kuntosalilla erittäin aktiivisesti. Pisimmät pyörälenkit ovat olleet 140 kilometriä päivässä.

– Joo, kerran pyöräilin kotoa Poriin, ja matkaa kertyi yhteen suuntaan 70 kilometriä. Poljin takaisin kotiin samana päivänä, Kurki kertoi.

Hän osallistui myös 135 kilometrin pituiseen Pirkan pyöräilyyn.

– Normaalit päivälenkkini ovat sellaisia 20-30 kilometrin pituisia. Kuntosalilla olen käynyt kolme kertaa viikossa. Olen treenannut fysiikkaa monipuolisemmin ja säännöllisemmin kuin aikaisemmin. Vaikka kroppaan on tullut muutoksia, se ei ole vaikuttanut esimerkiksi ampumatekniikkaani. Hyvin olen osunut edelleen, Kurki naurahti.

Se lupaa hyvää pian alkavaa ilma-asekautta ajatellen. Kurki osallistuu Kankaanpää Openiin, ja pian sen jälkeen on vuorossa Unkarissa järjestettävä kansainvälinen kisa. Joulukuussa ovat Kupittaan kisat Turussa. Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Slovenian Mariborissa maaliskuussa, ja ruutiaseiden EM-mitaleista kilpaillaan heinä-elokuussa Bakussa.

Molemmat EM-kilpailut ovat Kurjen tavoitteena. Neljän vuoden kuluttua olympiamitalit jaetaan Tokiossa. Sinne Kurki haluaa myös.

– Tavoitteet on mietitty tuleville neljälle vuodelle, mutta tarkat suunnitelmat on tehty tulevalle vuodelle. Niitä päivitetään taas vuoden kuluttua, Pasi Wedmanin valmennettava kertoi.

Kurki aloittaa liikunta-aliupseerin työt Porin Prikaatissa Niinisalossa ensi vuoden alussa. Sopimus on kolmivuotinen. Kurki on siitä erittäin mielissään. Onko kyseessä sinun unelmapestisi?

– Siltä se nyt näyttää. Se mahdollistaa kaiken mahdollisen uuden olympiadin tärkeiden vuosien aikana. Eli lähden hyvillä mielin kohti uutta olympiadia.

Se on oiva tiivistys tälle keskustelulle?

– On! Ei tämä sen pitempää juttua vaadi, Kurki nauroi.

Uusi työpaikka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Kurjen kotoa. Matka taittuu helposti vaikka fillarilla. Kurki mainitsikin keskustelun aikana hankkivansa pyöräänsä nastarenkaat.