Marko Yrjövuoren ensimmäinen kontakti urheiluampujiin
28.10.2016 klo 19:16
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marko Yrjövuori tunnetaan koripalloilun supertähden Kobe Bryantin henkilökohtaisena fysioterapeuttina ja pitkäaikaisena NBA-seura Los Angeles Lakersin fysioterapeuttina ja kuntovalmentajana. Perjantaina hän sai ensimmäisen kontaktin urheiluampujiin.

Marko Yrjövuori seuraa Juho Kurjen suoritusta perjantaina Kisakalliossa. (Kuva: Lassi Palo)
Marko Yrjövuori seuraa Juho Kurjen suoritusta perjantaina Kisakalliossa. (Kuva: Lassi Palo)

Marko Yrjövuori palasi aiemmin tänä vuonna koti-Suomeen vietettyään parikymmentä vuotta Yhdysvalloissa. Hän asui Los Angelesissa ja vastasi muun muassa Los Angeles Kingsin ja Los Angeles Lakersin fysiikkavalmennuksesta. Hän toimi kahdentoista vuoden ajan koripalloilun supertähden Kobe Bryantin henkilökohtaisena fysiikkavalmentajana.

Perjantaina Yrjövuori tutustui suomalaisiin urheiluampujiin, jotka aloittivat testileirin Kisakallion urheiluopistossa. Ensimmäisenä Y-Balance -testin teki Yrjövuoren tarkkojen silmien alla skeet-ampuja Tommi Takanen.

– Helkkarin hyvä suoritus, Yrjövuori kehui Takasta.

Seuraavana vuorossa ollut kivääriampuja Juho Kurki sai myös hyvät arviot Yrjövuorelta.

– Urheiluampujilla on erilainen fysiikka ja ulottuvuus kuin koripalloilijoilla. Urheiluammunta ei ole minulle tuttu laji, tämä on ensimmäinen kontaktini sen lajin urheilijoihin, Yrjövuori kertoi Kisakalliossa.

– Olen maatilan poika, jolle haulikot ja pistoolit ovat tuttuja ”värkkejä”. Kilpa-ammuntaa en ole kuitenkaan harrastanut. Katsoin paljon Rion olympialaisten ammuntaa, erityisesti haulikkolajeja. Ne on toteutettu erinomaisella tavalla, Yrjövuori sanoi.

– Rentouttavin laji on ammunta. Mieli on tyhjennettävä, kun tekee suorituksen, Yrjövuori sanoi ja jatkoi suomalaisten huippuampujien testaamista.