Marianne Palo teki ilmakiväärissä N20-sarjan Suomen ennätyksen
19.11.2016 klo 20:31
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 

Marianne Palo.
Marianne Palo.

Marianne Palo tähtäsi N20-sarjan ilmakiväärin uuden Suomen ennätyksen 415,4, kun Kankaanpää Open alkoi lauantaina. Järjestävän seuran Juho Kurki isännöi miesten sarjaa tuloksella 623,0.

Kankaanpään Ampumaurheilijat järjestää Kankaanpää Open 2016 -tapahtuman tänä viikonloppuna. Ampumaurheilutapahtuma koostuu kahdesta kilpailusta. Lauantaina oli EM-näyttökisa, ja sunnuntaina on Superfinaali.

Kankaanpään liikuntakeskuksessa kilpailtiin lauantaina ilmakiväärin ja -pistoolin M-, M20-, N- ja N20-sarjoissa, joissa ei ammuttu finaaleja. Sunnuntaina ovat Superfinaalit ilmakiväärissä ja -pistoolissa.

Lauantaina miesten ilmakiväärin paras oli isäntäseuran Juho Kurki. Hän voitti Haminan Ampumaseuran Aleksi Lepän 5,2 pisteen erolla (623,0-617,8).

– Ammunta meni ihan jees. Olisi voinut mennä paremminkin, Kurki totesi kisojen kotisivuilla.

Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) teki N20-sarjassa uuden Suomen ennätyksen 415,4. Hän paransi Katariina Laineen viime vuonna tekemää SE:tä 1,5 pistettä.

– Nyt on hyvä fiilis! Pystyin tekemään samaa suoritusta kuin harjoituksissakin, vaikka hieman jännitti. Hyvä itseluottamus on nostanut tuloksia, Palo kommentoi hienoa suoritustaan.

Naisten ykkönen oli Pieksämäen Seudun Ampujien Pauliina Frilander-Soini tuloksellaan 411,7. M20-sarjan tarkin oli Kyrkslätt Skytteföreningenin Sebastian Långström (616,8).

Ilmapistoolissa miesten sarjan voiton otti Poliisien Ampumaseuran Aleksi Pirttimäki (572) ja naisten Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri (375). Turun Seudun Ampujien Konsta Kivi oli M20-sarjan ykkönen tuloksellaan 557. Isojoen Urheilijoiden Jenna Niemelä voitti N20-sarjan (329).

Superfinaali on Kankaanpää Openin oma pudotuskilpailunsa, joka käydään ilmakiväärillä ja -pistoolilla. Superfinaalilla on 25 laukauksen peruskilpailunsa. Mukaan valikoituu tähän perustuen kahdentoista parhaan joukko.

Finaalissa jokaista laukausta seuraa varoitus huonoimman laukauksen suorittajalle. Kahdesta varoituksesta tie eteenpäin katkeaa. Julistettavaksi jäljelle jää lopulta voittaja. Superfinaalin viisi parasta saa rahapalkinnot. Voittajat saavat 600 euroa.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään maaliskuussa Slovenian Mariborissa. Tulosrajat arvokisoihin 2017.

Kaikki tulokset löytyvät täältä.