Sotilaat skeetin MM-pronssille
19.11.2016 klo 14:15

Onnelliset MM-mitalistit Oskari Kössi (vas.), Tomi Aspholm ja Miikka Peltonen
Onnelliset MM-mitalistit Oskari Kössi (vas.), Tom Aspholm ja Miikka Peltonen

Suomelta alavireisesti menneet 49. sotilaiden MM-kilpailut saivat piristystä viimeisenä kilpailupäivänä, kun skeetin joukkuekilpailussa Suomi otti pronssia Kiinan ja Venäjän jälkeen.

Teksti: Mikko Taussi – Kuva: Matti Nummela

Sotilaiden ampumaurheilun 49. maailmanmestaruuskisat järjestettiin huippuhienolla Lusailin ampumakeskuksessa Qatarin Dohassa 12.-19. marraskuuta.

Suomen skeet-ampujat Tom Aspholm, Oskari Kössi ja Miikka Peltonen jatkoivat hyviä suorituksiaan skeetin joukkuekilpailun toisena päivänä. Edellisen päivän 50 kiekon jälkeen olleesta jaetusta kolmannesta tilasta pidettiin tiukasti kiinni, ja samalla tuloksella ollut isäntämaa Qatar jätettiin tiukassa ja jännittävässä lopputaistossa ilman mitaleita.

Peltonen lopun vaikeista tuulikiekoista huolimatta ratkaisi mitalit viimeisessä erässä Suomelle. Edellä olleet Kiina ja Venäjä menivät menojaan ja venyttivät kolmen kiekon johtoaseman Suomeen nähden jopa kahdeksaan kiekkoon. Samalla Kiina paransi Suomen nimissä ollutta sotilaiden maailmanennätystä kahdeksalla pisteellä.

Myös Venäjä, Suomi ja Qatar ampuivat Suomen nimissä viime vuonna ampumaa aiempaa maailmanennätystä paremmin.

Oskari Kössi ylsi ainoana suomalaisena finaaliin tuloksella 122. Finaali alkoi lauantaina kello 14.00 Suomen aikaa. Toiseksi paras suomalainen oli kilpailupäivinä hieman huonovointisena ollut Tom Aspholm, joka ampui lopputuloksen 117 ja sijoittui 20. sijalle. Miikka Peltonen ampui myös tuloksen 117.

Sotilaiden MM-kilpailut, ampumaurheilu
12.-20.11. Doha, Qatar

Skeetin joukkuetulokset: 1) Kiina 364, 2) Venäjä 362, 3) Suomi 356, 4) Qatar 354, 5) Bahrain 344.

Suomea maailmanmestaruuskilpailuissa edustivat seuraavat urheiluampujat:
– kiväärissä Juho Autio, Juha Rutonen, Kari Pennanen ja Satu Korhola
– pistoolissa Jorma Jäntti, Petri Ylinen ja Marko Talvitie
– haulikossa Tom Aspholm, Miikka Peltonen Oskari Kössi sekä Kari Kopra, Juho Hannonen ja Eemil Pirttisalo.

Joukkueen johtoon kuuluivat Hannu Teitto, Kai Jahnsson, Matti Nummela ja Mikko Taussi.

Kilpailujen kaikki tulokset ja haulikon finaali ovat luettavissa Siuksen tulospalvelusivuilla http://results.sius.com