Inka Havukainen ja Karri Turunen voittivat Kankaanpää Openin superfinaalit
20.11.2016 klo 20:14
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Inka Havukainen ja Karri Turunen voittivat Kankaanpää Openin superfinaalit. Havukainen oli ilmakiväärin ja Turunen ilmapistoolin ykkönen.

Kankaanpään Ampumaurheilijat järjesti Kankaanpää Open -tapahtuman viikonvaihteessa. Ampumaurheilutapahtuma koostui kahdesta kilpailusta. Lauantaina oli ilmakiväärin ja -pistoolin EM-näyttökisa, ja sunnuntaina oli Superfinaali.

Superfinaali on Kankaanpää Openin oma pudotuskilpailunsa. Superfinaali alkoi 25 laukauksen peruskilpailulla. Mukaan valikoitui tähän perustuen kahdentoista parhaan joukko. Finaalissa jokaista laukausta seurasi varoitus huonoimman laukauksen suorittajalle. Kahdesta varoituksesta tie eteenpäin katkesi, ja julistettavaksi jäljelle jäivät lopulta voittajat.

Ilmakiväärin Superfinaalin ykkönen oli Kiteen Ampujien Inka Havukainen, ja ilmapistoolin voiton otti viime vuoden tavoin Karri Turunen, joka edustaa Nurmeksen Ampumaseuraa. Kärkiviisikot palkittiin 600, 300, 150, 100 ja 75 eurolla.

Hämeenlinnan Ampumaseuran Saana Tattari sijoittui ilmakiväärissä toiseksi ja Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen kolmanneksi. Palkintorahoille pääsivät myös neljänneksi sijoittunut Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki ja kisan viitonen Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura).

Ilmapistoolin kärkiviisikon muodostivat Turunen, Jyrki Turja (Lapuan Seudun Ampujat), Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura), Aleksi Pirttimäki (Poliisien Ampumaseura) ja Aki Rantakangas (Lehtimäen Ampujat).

Kaikki tulokset: https://www.kankaanpaaopen.fi/fi/kankaanpaa-open-2016-tulokset/