XIII Sepon kisat ammuttiin viikonloppuna Kuopiossa
5.12.2016 klo 18:48
Markku Jetsonen

20161203_170006
Sami Heikkilä voitti sekajuoksut

Sepon kisat XIII toimi myös EM-näyttökilpailuna, siinä pisimmän korren veivät Tomi-Pekka Heikkilä normaalijuoksuissa ja Sami Heikkilä sekajuoksuissa.

Tomi-Pekka Heikkilä Kymppi-64 voitti kultaottelussa Heikki Lähdekorven SA 8-6. Kolmanneksi sijoittui Niklas Hyvärinen RS joka voitti pronssiottelussa seurakaverinsa Krister Holmbergin 6-1.

Seppo Dahlqvist voitti nimikkokilpailussaan molemmat lajit sarjassa Y75. Ensi vuonna kilpailut ammutaan joulukuussa  Seppo 80-vuotta kilpailuna.

Kilpailussa oli vähän kansainvälistä väriäkin kun naisten sarjassa ampui ruotsia edustava Luise Samuelsson. Luise voittikin molemmat kilpailut, mutta normaalijuoksujen medal matchissa käytiin tasainen kilpailu nuorten MM-mitalistin Elli Räsäsen kanssa. Luise voitti medal matchin 6-4.

M50 sarjassa Markku Jetsonen voitti sekajuoksut uudella Suomen ennätyksellä 376 pistettä. Edellisestä Y-sarjan SE tuloksesta onkin kerennyt kulua jo 20 vuotta, että oli se aikakin tulla, virkkoi tuore ennätyksen haltija.

Sotkamon ampujia edustava Olavi Mäkäräinen voitti Y80 sarjan molemmat lajit uusilla SE-tuloksilla normaalijuoksut 276 ja sekajuoksut 233 pistettä.

Katso oheisesta videosta tunnelmia kilpailusta.