Euroopan YOG-karsinnat Bakussa ja Budapestissa
7.12.2016 klo 13:11
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Seuraavat nuorten olympialaiset eli Youth Olympic Games (YOG) järjestetään Buenos Airesissa kesällä 2018. Eurooppalaisten paikat kisoihin jaetaan ensi vuonna Bakussa järjestettävissä EM-kilpailuissa ja Budapestissa kevättalvella 2018 pidettävissä ilma-aseiden EM-kisoissa.

YOG:ssa kilpaillaan poikien ja tyttöjen ilmakiväärissä ja -pistoolissa henkilökohtaisissa lajeissa ja joukkuekilpailuissa (mixed international team). Joukkueeseen nimetään tyttö ja poika.

Argentiinan Buenos Airesissa järjestettävässä YOG:ssa osanotto-oikeus on niillä, jotka ovat syntyneet 1.1.2000-31.12.2003 välisenä aikana.

Yksi urheilija voi hankkia maalleen yhden paikan. Kukin maa voi nimetä kisoihin enintään neljä urheilijaa eli yhden lajia kohden.

Eurooppa saa kuusi paikkaa kuhunkin henkilökohtaiseen kilpailuun. Eurooppalaisilla urheiluampujilla on kaksi kilpailua, joissa YOG-paikkoja voi saavuttaa. Ne ovat Azerbaidzhanin Bakussa 20.7.-3.8. järjestettävät EM-kilpailut ja ilma-aseiden EM-kilpailut Unkarin Budapestissa 16.-26. helmikuuta 2018.

Aiheesta lisää täällä ja täällä.