Kärkiampujat kohtaavat Kupittaalla
9.12.2016 klo 10:43
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kupittaan 44. ilma-asekilpailut järjestetään viikonloppuna Turussa Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla. Kilpailu avaa varsinaisen ilma-asekauden, vaikka toki kisoja on jo myöhäissyksyn ja alkutalven aikana järjestetty reilun kuukauden ajan.

Teksti: Matti Erkkilä

Turussa ovat säännöllisesti ilmakiväärin ja -pistoolin parhaamme kokoontuneet vertailemaan tarkkuuttaan joulukuun toisena viikonvaihteena. Niin tälläkin kertaa. Suosion takaa se, että kilpailu on yksi tarkkailukisa maaliskuun EM-kisoja varten. Lounais-Suomeen on köryytelty myös siksi, että entisessä pääkaupungissamme on viime aikoina järjestetty useita arvokilpailuja.

Kun joitain vuosia sitten SM-kisoihin pääsyn edellytyksenä oli määrätty tulosrajan saavuttaminen, niin Kupittaalla tuon taidonnäytteensä kävi moni antamassa. Osanottajia oli useasti yli 400.

– On tänäkin vuonna lähes 300 osanottajaa. Uskon tämänkin kisan saavuttavan SM-kisojen jälkeen toiseksi suurimman osanottajamäärän, kilpailun johtaja Jarmo Engblom arvioi.

Kilpailuissa on useita jännityksen kohteita. Naisten ilmakivääriin on ilmoittautunut Hanna Pitkänen. Turkulainen on pysytellyt ”piilossa” keväästä saakka, mutta Turun mainetta hän lähtee puolustamaan nuorempiaan vastaan. Miesten ilmakiväärin suosikki on Kankaanpään Juho Kurki, mutta finaalissa nuoret haluavat yllättää muutaman vuoden takaisen EM-mitalistin.

Miesten pistoolia hallinnee Karri Turunen. Naisten sarjassa on useita suosikkeja. Ritva Karrin tai Reetta Hynnisen voitto ei ole mitenkään varma, mutta ”pokkaamaan” (palkintosijalle) he varmasti molemmat yltävät.

Lauantain ohjelmassa ovat ilmakiväärin pääsarjat ja ilmapistoolin ikäkausisarjat. Sunnuntaina ovat ilmapistoolin pääsarjat ja ilmakiväärin ikäkausisarjat.

Kupittaan kisojen kotisivut.