Aleksi Leppä ja Juho Ovaska ennätysvireessä Kupittaalla
10.12.2016 klo 19:58
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä voitti miesten ilmakiväärin.

Kaksi Suomen ennätystä ja yksi kova tulos. Siinä päällisin puolin Kupittaan 44. ilma-asekisojen muhkein anti lauantaina. Ennätyksistä vastasivat Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ja Turun Seudun Ampujien Juho Ovaska.

Teksti ja kuvat: Matti Erkkilä

Kovan tuloksen liipaisi myös Hanna Pitkänen ilmakiväärillään. Täydellinen 400 pisteen tulos jäi syntymättä, kun 19. laukaus oli ”vain” 9,7 arvoinen!

Miesten ilmakiväärin suosikki oli kankaanpääläinen Juho Kurki. Hän oli odotetusti karsintakilpailun tarkin tuloksellaan 593, Leppä vaani kahden pisteen päässä. Finaalissa suosikki ei saanut kauaa olla kärjessä, kun Leppä otti kärkipaikan ja piti sen helpohkosti loppuun saakka.

Kaksikko tuli kisoihin kovalta leiriltä Tanhuvaarasta, mutta Lepän tarkkuus ei kadonnut reilusti päälle 1000 treenilaukaukseen. Päinvastoin, sillä hänen finaalituloksensa ylitti 0,2 pisteellä Kurjen nimissä olleen aikaisemman ennätyksen.

– Finaalin ammuin tosi hyvin, vaikka jännitti. Peruskilpailun 591 pisteen tulos ei ollut erityinen, mutta finaalin SE 206,6 oli sitäkin parempi!

Ruotsin Sävsjön kansainväliseen kilpailuun tammikuun alussa hän on menossa. Tammikuun lopulla kilpaillaan Münchenissä, ja matka Baijeriin on vielä miehen mietinnässä.

Toiseksi sijoittunut Kurki ei kovin paljoa Kupittaalta odottanut. Hän sanoi leiriviikon tuntuvan vielä ”kropassaan”. Hän tähyää ensi vuonna ilma- ja ruutiaseiden EM-kisoihin.

Kilpailun kolmanneksi tähtäsi Poliisien Ampumaseuran Matias Kiuru.

Marianne Palo menestyy mm. Kupittaan kisoissa.

Naisten ilmakiväärin suosikkeihin kuuluivat Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) ja Pauliina Frilander-Soini (Pieksämäen Seudun Ampujat). He veivätkin kärkisijat vain 0,2 pisteen erolla. Kolmantena oli ”kysymysmerkki” Hanna Pitkänen. Hänen arvailtiin päättäneen ampumauransa, mutta taito ainakin oli tallella. Karsintakilpailun selvä kärkitulos 399 jäi vain pisteen maksimituloksesta, jonka hän teki SM-kisassa Mikkelissä vuonna 2010. Hanna Etula ylti samaan tulokseen kaksi vuotta myöhemmin.

Palo sanoi jännityksen vaivanneen alkuvaiheessa. Sitten jännitys helpotti ja osumat paranivat. Isokyröläinen haluaa osallistua ensi vuonna kolmiin arvokisoihin, kaksiin EM- ja yksiin MM-kisoihin. Neitosen elämä ei kuitenkaan ole pelkkää ampumista. Vastapainona ovat vuoden 2018 ylioppilaskirjoitukset, joihin hän valmistautuu myös tunnollisesti.

TSA:n Juho Ovaska oli ennätysvireessä. Hän paransi R5-luokan ennätyksen Y20-sarjassa 579 pisteeseen. Kupittaalla ohjelmassa olivat myös tukisarjalaisten kilpailut. Oheisesta linkistä pääsee lukija käsiksi tuloksiin.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Silloin aikuisten sarjassa ammutaan ilmapistoolilla. Ikäkausisarjalaiset ovat kivääreineen kymppien kimpussa.

Tulokset: https://www.turunseudunampujat.fi/kupittaan-kisat-2016/tulokset/