Karri Turusen liipaisinsormi tarkkana
11.12.2016 klo 19:11

Uuteen ennätykseensä tyytyväinen Karri Turunen Kupittaan kisojen jälkeen.

Nurmeksen Ampumaseuran Karri Turunen laukoi ilmapistoolillaan Kupittaan 44. kisoissa kansainvälisen tuloksen 582 pistettä. Se on niin korkeaa luokkaa, että se riittää arvokisoissa useasti finaaliin. Naisten ilmapistoolin voitti myös suosikki, Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri.

Teksti ja kuvat: Matti Erkkilä

Karri Turunen kertoi peruskilpailun tuloksen yllättäneen hänet itsensäkin.

– Eivät harjoituksetkaan ole menneet näin hyvin. Finaalin 196 pistettä oli myös varsin tyydyttävä tulos, hän kertoi.

Viime toukokuussa Turunen teki edellisen ennätyksensä Tshekissä. Silloin tulos oli 581. Ensi vuoden tavoitteet tuleva röntgenhoitaja on asettanut EM-kisoihin, talvella kilpaillaan ilmapistoolilla ja kesällä vapaapistoolilla.

Ritva Karri hallitsi naisten ilmapistoolin finaalia. Karsintakilpailussa hän jäi 369 pisteeseen, mutta finaalissa hän oli tarkempi (193,9).

Ritva Karri oli naisten ilmapistoolin ykkönen.

– Kai minua jännitti karsinnassa liian vähän, sillä finaalissa jännitti paljon enemmän, mutta osuin tarkemmin, kokkolalainen selvitti.

Seuraavatkin sijat menivät suosikeille. Poliisien Ampumaseuran Reetta Hynninen oli toinen. Turun Seudun Ampujien Elina Silver sijoittui kolmanneksi kuten viime vuonnakin.

Ilmakiväärin 20-vuotiaiden naisten voittoon tähtäsi Poliisien Ampumaseuran Jenni Kuisma. Mäntsäläläisen finaalitulos oli hyvä 205,7 eli pisteen parempi kuin Sebastian Långströmin M20-sarjan voittotulos. Kuisma oli iloinen voittotuloksestaan, sillä hän sanoi vain harvoin yltäneensä finaalin pudotuskilpailussa loppuun saakka.

Suomen ennätyksiä ampumakisoissa tehtiin kaksi. Lauantaina ennätykset tehtailivat Turun Seudun Ampujien Juho Ovaska liikuntarajoitteisten ilmakiväärillä nuorten R5-sarjassa ja Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä miesten ilmakiväärin finaalissa.

SAL:n valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell seurasi tarkasti kilpailuja. Hän sanoi ensi vuoden huippu-urheiluun tulevan muutamia tarkennuksia. Valmennusta terävöitetään ja harjoituskeskuksiin on suunnitteilla muutoksia.

Ampujat tähyävät jo tammikuun alussa järjestettäviin kisoihin eteläisessä Ruotsin Sävsjössä ja tammikuun lopulla Münchenissä. Tammikuussa järjestetään Suomessakin muutamia kilpailuja, joiden perusteella ampujat antavat kuntonäyttöjään maaliskuun EM-kisoihin.