OK:n huippu-urheiluyksiköltä merkittävä tuki ampumaurheilulle
20.12.2016 klo 15:00
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö (HUY) on myöntänyt merkittävän taloudellisen valmennustuen ampumaurheilulle.

HUY:n vuoden 2017 suora taloudellinen tuki ampumaurheilulle on yhteensä 186 800 euroa. Olympialajit saavat 171 800 euroa ja paralympialajit 15 000 euroa. Kaikkien tukien käytöstä sovitaan yksityiskohtaisemmin HUY:n ja lajin huippu-urheiluvastaavan kanssa.

Olympiaurheilijoiden yksilötukea myönnettiin yhteensä 51 800 euroa. Se jakautuu olympiaurheilijoiden ja nuorten olympiaurheilijoiden kesken. Olympiaurheilijoiden tukea saa Rion olympiakävijöiden eli trap-ampujien Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos lisäksi kivääriampuja Juho Kurki. Nuorten olympiaurheilijoiden tukea saavat skeet-ampujat Eetu Kallioinen ja Niina Aaltonen.

Olympialajien lajituen suuruus on 65 000 euroa, josta 20 000 euroa kohdistuu seuraaviin urheilijoihin: Timo Laitinen (skeet), Mopsi Veromaa (trap), Marika Salmi (trap), Tommi Takanen (skeet) ja Eemil Pirttisalo (trap). Haulikon nuorten Tokio 2020 -ryhmän (skeet ja trap) kansainväliseen leiritykseen kohdistetun ryhmätuen osuus on 5000 euroa. Kiväärin maajoukkueen Turun lajiprosessin osuus on 20 000 euroa. Olympialajien (skeet ja trap) maajoukkueiden kansainvälisen leirityksen tehostamiseen myönnettiin 20 000 euroa.

Paralympialajien lajituki on 5000 euroa. Lisäksi tukea saatiin asiantuntija- ja valmennustoimintaan.