Trap-ampujat hyvässä vireessä Espanjassa
23.1.2017 klo 07:45

Mopsi Veromaan voittotuuletus. (Kuvat: Petri Pietikäinen)

Suomalaisilla trap-ampujilla oli mainio viikonloppu Jarapalon radalla Espanjassa. Hyviä tuloksia syntyi viileässä mutta aurinkoisessa säässä.

Suomalaisia haulikkoampujia on leireilemässä Espanjassa. Leirin lomassa he kilpailivat viikonvaihteessa Jarapalon radalla järjestetyssä III Grand Prix Costa del Sol -nimisessä kilpailussa.

– Upeat tulokset, jotka enteilevät hyvää, Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Per-Ole Lindell kommentoi.

Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa voitti naisten kilpailun. Hän ampui kaksi täyttä sarjaa peruskilpailussa, jossa syntyi tulos 73. Orimattilan Seudun Urheiluampujien Marika Salmen peruskisan tulos oli 70. Kolmas suomalainen naisten finaalissa oli 66 kiekkoa rikkonut OSU:n Noora Antikainen. Antikainen oli lopulta viides ja Salmi kuudes.

– Finaalit ammuttiin uusilla säännöillä, ehkä maailman ensimmäiset viralliset kisat uusilla finaalisäännöillä, Lindell totesi.

Mirka Kyyrönen (toinen vas.) ja Vili Kopra (oik.) finalistien esittelyssä.

Miesten kilpailussa Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) oli peruskisan jälkeen piikkipaikalla kahden muun kanssa tuloksella 120. Se on Kyyrösen uusi ennätys. Entinen ennätys koheni kolmella kiekolla.

Finaalissa Kyyrönen oli lopulta kolmas. OSU:n Vili Kopra sijoittui neljänneksi. Hän sai yhteistulosten perusteella ampua miesten kanssa finaalin. Kopran peruskisan tulos oli erinomainen 119, joka ylittää hänen nimissään olevan M20-sarjan SE-tuloksen yhdellä kiekolla.

OSU:n Matias Koivu teki myös oman hienon ennätyksensä 117. Pojat eivät ampuneet finaalia, mutta kuten edellä jo kerrottiin, Vili Kopra osallistui yhteistulosten puolesta miesten finaaliin ja oli siellä neljäs.

– Joukkuekilpailun voitti Irlanti ennen Espanjaa. Suomen pojat (Vili Kopra, Matias Koivu ja Niko Kopra) olivat yhteistuloksissa kolmansia yhteistuloksella 340, joka on mitalitasoa EM- ja MM-kisoissa, Lindell sanoi.

Suomen miesten ykkösjoukkue (Jukka Laakso 116, Eemil Pirttisalo 114 ja Ari Simola 109) oli neljäs tuloksella 339.