Elli Räsäselle tyttöjen SE liikkuvassa maalissa, miehille myös kovia tuloksia
30.1.2017 klo 07:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 

Elli Räsänen kirjasi sunnuntaina nimiinsä SE-tuloksen. (Kuva: Keijo Aalto)

Kuopion Metsästys- ja Ampumaseuran Elli Räsänen teki viikonloppuna Kuopiossa 10m liikkuvan maalin sekajuoksujen tyttöjen Suomen ennätyksen. Hän kohensi komeasti kahdeksalla pisteellä Micaela Qvarnströmin kymmenen vuotta vanhaa ennätystä lukemiin 375, joka uupuu vain pisteen naisten SE:stä. 

Lähes koko liikkuvan maalin maajoukkue leireili viikonloppuna Kuopiossa, jossa on Suomen ainoat arvokisoissakin käytettävät Siuksen liikkuvan maalin radat. Paikalle olleet maajoukkueampujat osallistuivat sunnuntaina avoimiin Itä-Suomen aluemestaruuskisoihin varsinaisen AM-kisan ulkopuolella. Järjestävä seura Kuopion Metsästys- ja Ampumaseura (KAMS) oli anonut kilpailunsa kuitenkin ennätyskelpoiseksi, ja se kannatti.

KAMS:n Elli Räsänen paransi komeasti kahdeksalla pisteellä 10m sekajuoksujen Micaela Qvarnströmin kymmenen vuotta vanhaa SE:tä lukemiin 375. Tulos jää vain pisteen naisten SE:stä.

Miesten 10m normaalijuoksuissa Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi oli pitkään kiinni Vesa Saviahteen ja Krister Holmbergin jakamassa SE:ssä 587, mutta lopun seiska jätti Lähdekorven vielä odottamaan tätä hetkeä. Tulos 585 on kuitenkin Saviahteen ja Holmbergin jälkeen kovin suomalaisen ampuma ja Lähdekorven ennätys.

Sekajuoksuissa Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) oli niin ikään kiinni Holmbergin SE:ssä 392, mutta viimeiseen sarjaan kertyi 95 pistettä ja lopulta tulos 389, joka tarkoitti Heikkilän ennätystä.

– Näemme nyt, että Kristerin SE:t ovat tosi kovia, mutta ne ovat meidän saavutettavissamme, Lähdekorpi ja Heikkilä sanoivat.

Omaa ennätystään kohensi myös Niklas Hyvärinen (RS) normaalijuoksujen tuloksellaan 578 jättäen kokeneemman seurakaverinsa Holmbergin mitalisijojen ulkopuolelle.

Aluemestaruuskisoissakin nähtiin hyviä kansallisen tason tuloksia. Markku Jetsonen kirjasi tulokset 361 ja 368 sarjassa Y50 ja Hannu Viljakainen sarjassa Y60 tulokset 334 ja 333.

Ensi viikonloppuna järjestetään liikkuvan maalin SM-kilpailut Jurvassa.

AM-tulokset oheisessa liitteessä: aluemestaruuskilpailu 10 m kuopio 2017