Miki Ylönen teki kaksoistrapin poikien SE:n
8.2.2017 klo 17:50
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tuore SE-mies Miki Ylönen kisan jälkeen. (Kuva: Pekka Maunula)

Miki Ylönen rikkoi poikien kaksoistrapissa 138 kiekkoa, joka on uusi M20-sarjan Suomen ennätys. Hän teki ennätyksen keskiviikkona Larnakassa alkaneessa Kypros GP:ssä. Satu Mäkelä-Nummela voitti naisten trapin.

Kyproksen Larnakassa alkoi keskiviikkona kansainvälinen haulikkolajien GP-kilpailu, jossa ovat mukana lähes kaikki Suomen parhaat trapin, skeetin ja kaksoistrapin ampujat. Kypros GP päättyy ensi sunnuntaina.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Miki Ylönen avasi Kypros GP:n riemukkaasti tekemällä kaksoistrapin M20-sarjan uuden Suomen ennätyksen 138. Hän kohensi nimissään ollutta ja viime vuoden heinäkuussa tekemäänsä SE-tulosta neljällä kiekolla. Ylönen ampui ennätykseensä tasaisesti sarjat 27+27+28+28+28.

– Olen hyvillä mielin, kuinkas muuten, 19-vuotias urheiluampuja myhäili kilpailun jälkeen.

– Minulla ei ollut juurikaan odotuksia, koska eka leiri on vasta takana eikä laukauksia ole vielä paljon alla. Kilpailu lähti kuitenkin kulkemaan hyvin hyvissä olosuhteissa. Kaikki toimi, ja oli mukava ampua – vetelin vain liipaisimesta, hän naurahti.

Ennätyksen koheneminen peräti neljällä kiekolla oli yllätys:

– Yleensä ennätykseni ovat nousseet yhdellä tai kahdella kiekolla. Nyt tulikin sitten isompi harppaus. Uusi kymmenluku häämöttää kyllä, mutta seuraavat kiekot alkavat olla tiukilla. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta, varusmiespalvelustaan suorittava Ylönen sanoi. Hänen ”tj:nsä” on 50.

Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki naisten trapin peruskilpailun parhaan tuloksen 70 (23+24+23). Saman seuran Marika Salmi ja Noora Antikainen rikkoivat 68 kiekkoa ja olivat peruskilpailussa sijoilla 3 ja 6. Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa jäi tuloksellaan 67 finalistien ulkopuolelle eli seitsemänneksi.

Mäkelä-Nummela piti ykkössijansa myös finaalissa. Antikainen sijoittui lopulta kolmanneksi ja Salmi viidenneksi.

Miesten ja poikien trap saadaan päätökseen huomenna torstaina. Ensimmäisen kilpailupäivän eli 50/125 kiekon jälkeen miesten kisaa johtaa Lahden Ampumaseuran Vesa Törnroos, joka rikkoi kaikki kiekot. OSU:n Vili Kopra on poikien kisan kärjessä tuloksellaan 48.

Naisten skeet kilpaillaan lauantaina. Miesten skeet alkaa samana päivänä, ja finaali on Kypros GP:n päätöspäivänä sunnuntaina.

Haulikkoampujien kauden päätavoitteet ovat maailmancupin lisäksi heinä-elokuussa Bakussa järjestettävät EM-kilpailut ja syyskuussa Moskovassa järjestettävät MM-kilpailut.

Haulikkolajien Kypros GP
6.-13.2. Larnaka, Kypros

Tuloksia ja tilanteita ke 8.2.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + finaali: 1) Khaled Al Kaabi Yhdistyneet Arabiemiraatit 134+71, 2) Vasili Mosin Venäjä 138+68, 3) Calum Fraser Iso-Britannia 136+49, … 11) Sami Ritsilä 120, … 13) Juuso Ikävalko 115.

Poikien kaksoistrap 150 kiekkoa: 1) Miki Ylönen Suomi 138 (SE), 2) Jacopo Dal Moro Italia 133, 3) Aleksandr Filipov Venäjä 118.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali: 1) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 70+39, 2) Sharon Niven Iso-Britannia 69+38, 3) Noora Antikainen Suomi 68+31, … 5) Marika Salmi 68+20, … 7) Mopsi Veromaa 67.

Miesten trapin tilanne, 1. kilpailupäivä (50/125 kiekkoa): 1) Vesa Törnroos Suomi 50, 2) Maxime Mottet Belgia 48, 3) Denis Vatovec Slovenia 47, … 9) Eemil Pirttisalo 46, … 23) Jukka Laakso 45, … 27) Jukka Takala 45, … 43) Mirka Kyyrönen 43.

Poikien trapin tilanne, 1. kilpailupäivä (50/125 kiekkoa): 1) Vili Kopra Suomi 48, 2) Ewen Ross Iso-Britannia 46, 3) Thomas Daniel Kreikka 45, … 5) Matias Koivu 44, 6) Niko Kopra 43.

Kaikki tulokset löydät täältä.