Seitsemän ampumaurheilijaa sai urheilija-apurahaa
3.3.2017 klo 14:10
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut 1 096 000 euroa verovapaata urheilija-apurahaa yhteensä 140 kesälajien urheilijalle. Apurahan saajien joukossa on seitsemän urheiluampujaa.

Esityksen apurahojen saajista ministeriölle tekee Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Ministeri Sanni Grahn-Laasosen päätös on huippu-urheiluyksikön esityksen mukainen. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta. 20 000 euron apurahan sai 13 ja 10 000 euron apurahan 40 urheilijaa sekä 87 urheilijaa 5 000 euron apurahan.

– Tämän vuoden aikana osa urheilijoistamme valmistautuu jo täyttä vauhtia ensi vuonna käynnistyviin vuoden 2020 olympialaisten karsintoihin. Urheilija-apurahajärjestelmän tavoitteena on pitkäjänteinen tuki urheilijalle. Siksi on tärkeää taata työrauha heidän valmistautumiselleen ja mahdollistaa kaikki edellytykset menestymiseen. Apurahaurheilijoiltamme voimme odottaa erittäin mielenkiintoista ja hyvää kilpailukautta, Grahn-Laasonen sanoo OKM:n tiedotteessa.

Urheiluapurahojen ­– niin kesä- kuin talvilajienkin – kokonaissumma kasvaa viime vuoden 1,7 miljoonasta 2,2 miljoonaan.

– Pystymme siis myöntämään entistä useammalle apurahakriteerit täyttävälle nuorelle urheilijalle apurahaa. Tämä parantaa heidän mahdollisuuksiaan panostaa urheilu-uraansa aiempaa paremmin tilanteessa, jossa tulot ovat pieniä ja menot suuria, Grahn-Laasonen sanoo.

Apurahaa myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Arvioinnissa otetaan huomioon lajien erityispiirteet, kansainvälinen arvostus ja taso, paralympialajeissa myös eri kilpailuluokkien taso sekä kilpailuihin osallistuvien maiden sekä sarjoihin osallistuvien urheilijoiden määrä.

Apurahan saamisen edellytyksenä on se, että urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja tai valmennustiimi ja lajilla on kansainvälisiin arvokilpailuihin valittu maajoukkue.

Lähtökohtaisesti apurahan saaminen edellyttää urheilijan kuulumista lajiliiton maajoukkue- ja valmennusjärjestelmän piiriin. Apurahapäätökset tehdään kuitenkin vuosittain valtion talousarvion rajoissa.

Ampumaurheilun urheilija-apurahat

20 000 euroa
Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

10 000 euroa
Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura)

5 000 euroa
Niina Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat)
Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat)
Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille)
Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)