Juho Kurki päätti EM-kisat ilmakiväärin 19. sijaan
11.3.2017 klo 15:49

Juho Kurki EM-ilmakiväärissä. (Kuvat: Lassi Palo)

Ilma-aseiden EM-kilpailut päättyivät lauantaina Slovenian Mariborissa. Viimeisenä kilpailupäivänä Juho Kurki sijoittui miesten ilmakiväärissä 19:nneksi ja Elli Räsänen tyttöjen liikkuvan maalin sekajuoksuissa yhdeksänneksi.

Elli Räsänen tyttöjen liikkuvan maalin kisassa.

Ilma-aseiden EM-kilpailut aurinkoisessa Slovenian Mariborissa päättyivät lauantaina. Viimeisenä kisapäivänä suomalaisista olivat mukana Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Elli Räsänen (Kuopion Metsästys- ja Ampumaseura). Kurki kilpaili miesten ilmakiväärissä ja Räsänen tyttöjen liikkuvan maalin sekajuoksuissa.

Miesten ilmakivääri

Juho Kurjen tulos ilmakiväärin peruskilpailussa oli 623,3 (103,4+102,3+103,9+104,4+105,0+104,3). Hän sijoittui 19:nneksi. Finaaliraja oli 625,8, eli Kurki jäi siitä 2,5 pistettä.

– Tulokseni oli kauden keskiarvoni mukainen eli tulostasooni nähden ihan normaali. En saanut alussa ammuttua kunnon rytmillä, eikä keskikymppejä tullut riittävästi. Toiselle puoliskolle sain sitten hyvän rytmin, Kurki kertasi kilpailuaan.

Valmentaja Pasi Wedman sanoi myös, että Kurjella oli alussa ”rullausongelmia”. Viimeiset 30 laukausta olivat sitten hyvää tekemistä, Wedman summasi.

Kurjen tulevaisuudensuunnitelmat ovat selkeät: kovaa treenaamista, ja myöhemmin keväällä odottavat ilma-aseiden SM-kilpailut ja Münchenin maailmancup.

Ilmakiväärin peruskilpailun ykkönen oli Venäjän Vladimir Maslennikov, joka tähtäsi 631,9 pistettä. Hän piti asemansa loppuun asti voittamalla myös finaalin eli EM-kultaa. Toiseksi sijoittunut Ukrainan Oleh Tsarkov hävisi Maslennikoville finaalissa 2,8 pistettä.

Venäjä voitti myös joukkuekilpailun 9,3 pisteellä ennen Serbiaa. Pronssi meni Saksaan, ja Itävalta sijoittui neljänneksi.

Tyttöjen liikkuva maali

Elli Räsäsen tulos 339 (169+170) oikeutti yhdeksänteen sijaan tyttöjen liikkuvan maalin sekajuoksuissa. Se ei ollut Räsäsen mieleen lainkaan:

– Eivät olleet hyvät kisat, hän sanoi, kun häntä tultiin kutsumaan dopingtestiin.

– Sekajuoksuissa oli hyviä pätkiä, mutta se sekoitti, kun ammuin ”päädyn” (nolla pistettä). Tekeminen hajosi siihen, hän harmitteli.

Unkarin Veronika Major voitti Euroopan mestaruuden tuloksella 378. Viikko oli hänelle erittäin hieno, sillä hän voitti aiemmin liikkuvan maalin normaalijuoksujen ja tyttöjen ilmapistoolin EM-kultaa. Sekajuoksujen joukkuekilpailun voitto meni Venäjälle. Kakkoseksi sijoittunut Ukraina hävisi viisitoista pistettä.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
6.-12.3. Maribor, Slovenia

Suomalaislajien tuloksia la 11.3.

Miesten 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Vladimir Maslennikov Venäjä 250,5 (ME) (631,9), 2) Oleh Tsarkov Ukraina 247,7 (626,4), 3) Alexis Raynaud Ranska 225,5 (626,3), 4) Giuselle Pio Capano Italia 205,0 (627,6), 5) Milutin Stefanovic Serbia 184,9 (628,5), 6) Petar Gorsa Kroatia 164,4 (628,9), 7) Tomasz Bartnik Puola 143,5 (627,6), 8) Ole Magnus Bakken Norja 119,3 (625,8), … 19) Juho Kurki 623,3. 67 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 1878,5, 2) Serbia 1869,2, 3) Saksa 1868,5. 16 joukkuetta.

Tyttöjen 10m liikkuvan maalin sekajuoksut 40 ls: 1) Veronika Major Unkari 378, 2) Anna Kostina Venäjä 363, 3) Viktoria Stetsiura Ukraina 355, … 9) Elli Räsänen 339. 10 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 1062, 2) Ukraina 1047, 3) Unkari 1043. 3 joukkuetta.

Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa.
Lisää kisoista ESC:n sivuilla.