Miki Ylönen valittiin Urheilukoulun jääkärilinjan parhaaksi urheilijaksi
30.3.2017 klo 11:50
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kesälajien jääkärilinjan paras urheilija, korpraali Miki Ylönen (ammunta, vas.), talvilajien paras sotilas, upseerikokelas Johan Elfvengren (jääkiekko) ja kesälajien jääkärilinjan paras sotilas, korpraali Tomas Wecksten (seiväshyppy). (Kuva: Puolustusvoimat)

Miki Ylönen on valittu Puolustusvoimien Urheilukoulun kesälajien jääkärilinjan (4/2016) parhaaksi urheilijaksi. Palkitseminen oli keskiviikkona Helsingin Santahaminassa, ja tänään Ylönen kotiutui varusmiespalveluksensa suorittaneena.

– Valinta tuntuu tosi mieluisalta, ja se tuli minulle yllätyksenä. Se annettiin tulosten perusteella. Valintaan vaikutti Kyproksen GP, 19-vuotias urheiluampuja viittasi helmikuiseen kilpailuun, jossa hän ampui kaksoistrapin M20-sarjan Suomen ennätyksen 138.

– Hymy on täällä herkässä, ja meillä on jo siviilit päällä, puhelimitse Santahaminasta aamupäivällä tavoitettu Ylönen kertoi ikimuistoisesta ohi on -päivästään.

Ylönen edustaa Orimattilan Seudun Urheiluampujia. Kotipaikka on Pieksämäellä, jonne hän matkusti junalla heti varusmiespalveluksensa päätyttyä. Lauantaina odottaa muutto tyttöystävän kanssa yhteiseen kotiin.

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) on esittänyt kaksoistrapin poistamista Tokion olympiaohjelmasta 2020. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) päättää asiasta lopullisesti kesällä. Ylöstä suunnitelmat harmittavat:

– Mutta ei sille mitään mahda. Tykkään lajista, ja haluan ampua sitä viimeisen juniorivuoteni ajan täysipainoisesti.

Entä sitten jatko ampumaurheilun parissa? Ylönen ei ole lopullista päätöstään vielä tehnyt:

– Kokonaan en lopeta, mutta katsotaan millä tasolla jatkan. Siirryn ensi vuonna yleiseen sarjaan, ja ryhmiin pääseminen hankaloituu, jos alan ampua trapia. Se vaatii tosi paljon harjoittelua. Trap on toki mahdollinen vaihtoehto, mutta kuten todettua, en ole vielä asiaa lopullisesti päättänyt. Tämä vuosi on vasta alussa, ja ammun ”tuplaa” täysillä.