Nuorten urheiluampujien Kultahippufinaalit Tanhuvaarassa
5.4.2017 klo 12:32
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaisen ampumaurheilun tulevaisuus kilpailee ensi viikonloppuna Tanhuvaarassa. Luvassa on jälleen kerran iloisia ilmeitä ja reipasta meininkiä, sillä Ampumaurheiluliiton vuoden suurimmassa lasten ja nuorten tapahtumassa eli ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa on mukana 300 lasta.

Järjestyksessään 24. ilma-aseiden Kultahippufinaalit järjestetään tulevana viikonloppuna (8.-9.4.) Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. Kilpailussa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla.

Kultahippufinaalissa on mukana 300 nuorta urheiluampujaa, jotka edustavat 43 seuraa. Ilmoittautuneet lapset ja nuoret ampuvat kaikkiaan 371 kilpailusuoritusta. Finaaliin on päässyt karsintakilpailujen kautta.

Lauantaina kilpaillaan henkilökohtaiset kilpailut, ja sunnuntaina ovat vuorossa tunnelman kattoon asti nostattavat joukkuekilpailut. Joukkuekisa ammutaan kaatuviin tauluihin.

Kultahippufinaalit järjestää viime vuoden tavoin kolme seuraa. Ne ovat Mikkelin Ampujat (MA), Pieksämäen Seudun Ampujat (PiekSA) ja Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura (SMAS).

Valtakunnallisia ilma-aseiden Kultahippufinaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäiset finaalit järjestettiin Pieksämäellä.

Kultahipputoiminnaksi kutsutaan ampumaurheilun alle 14-vuotiaiden seuratoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on luoda lapsille mahdollisuuksia olla mukana ampumaurheilun seura- ja kilpailutoiminnassa, ja sen sisältö, kilpailutoiminta ja ampumalajit on suunniteltu huomioiden lasten ja nuorten omat lähtökohdat, tarpeet ja valmiudet.

Tukiammunta on harjoittelumuoto, jonka avulla aloittelijat ja lapset pääsevät helposti jyvälle uudesta harrastuksestaan. Asetta kannattelevat tuet helpottavat ammunnan perusasioiden, kuten tähtäyksen ja liipaisun, oppimista. Kultahippukilpailuissa tukien käyttäminen on sallittua.

Kultahippufinaalien sarjat ovat (IT istumatuki, VT vastapainotuki, HT hihnatuki):
Ilmakivääri: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 12 HT, 14 VT ja 14 HT
Ilmapistooli: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 14 VT
Yhdistelmäkilpailu kivääri- ja pistoolisarjoissa: 10 IT, 12 VT ja 14 VT

Ensi vuoden Kultahippufinaalit ovat Salossa 21.-22. huhtikuuta. Kisat isännöi Salon Seudun Ampujat.

Lisää tietoa: http://kultahippufinaalit.fi/