Tervetuloa Kultahippufinaaleihin Tanhuvaaraan!
7.4.2017 klo 19:20
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nämä palkinnot odottavat Kultahippufinaalien osanottajia Tanhuvaaran urheiluopistolla. (Kuvat: Lassi Palo)

Jännittyneitä ilmeitä, reipasta kaverihenkeä, ase- ja varustetarkastuksia, kilpailuorganisaation kokouksia… Kaikkea tätä nähtiin perjantaina Tanhuvaaran urheiluopistolla Kultahippufinaalien aattona.

Kilpailun johtaja Sami Sipponen.

Kaikki on valmiina, kun suomalaisen ampumaurheilun tulevaisuus kilpailee viikonloppuna Tanhuvaaran urheiluopistolla Savonlinnassa. Järjestyksessään 24. ilma-aseiden Kultahippufinaalit järjestetään lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailussa ammutaan ilmakiväärillä ja -pistoolilla.

Kilpailun johtaja Sami Sipponen toteaa tervehdyspuheessaan, että ”kilpaurheilu on parhaimmillaan mahdollisuus kokea onnistumisen riemua mutta myös pettymyksen tuntemuksia ja sitä kautta valmentaa urheilijaa todellista ´kilpailua´ varten eli hänen omaa elämäänsä varten”.

– Meillä aikuisilla on haastava tehtävä tukiessamme lapsia reilun ja rehdin ”kilpailuhengen” luomisessa. Siihen siis kuuluvat erottamattomana osana onnistumiset ja pettymykset. Onnistumista ei ole pelkästään hyvä sijoitus tai uuden ennätyksen saavuttaminen. Sitä voi olla esimerkiksi myös rohkeus kohdata kilpailun tuoma jännitys, Sipponen kirjoittaa tervehdyksessään.

Ampumaurheiluliiton vuoden suurimmassa lasten ja nuorten tapahtumassa eli ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa on mukana 300 nuorta urheiluampujaa, jotka edustavat 43 seuraa. Ilmoittautuneet lapset ja nuoret ampuvat kaikkiaan 371 kilpailusuoritusta. Finaaliin on päässyt karsintakilpailujen kautta.

Lauantaina kilpaillaan henkilökohtaiset kilpailut, ja sunnuntaina ovat vuorossa kaatuviin tauluihin ammuttavat joukkuekilpailut.

Kultahippufinaalit järjestää viime vuoden tavoin kolme seuraa: Mikkelin Ampujat (MA), Pieksämäen Seudun Ampujat (PiekSA) ja Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura (SMAS).

Valtakunnallisia ilma-aseiden Kultahippufinaaleja on järjestetty vuodesta 1994 lähtien. Ensimmäiset finaalit järjestettiin Pieksämäellä.

Kultahippufinaalien sarjat ovat (IT istumatuki, VT vastapainotuki, HT hihnatuki):
Ilmakivääri: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 12 HT, 14 VT ja 14 HT
Ilmapistooli: 8 IT, 10 IT, 12 VT, 14 VT
Yhdistelmäkilpailu kivääri- ja pistoolisarjoissa: 10 IT, 12 VT ja 14 VT

Ensi vuoden Kultahippufinaalit ovat Salossa 21.-22. huhtikuuta. Kisat isännöi Salon Seudun Ampujat.

Lisää tietoa: http://kultahippufinaalit.fi/