Suomi ei päässyt Euroopan nuorten liigan finaaliin
23.4.2017 klo 20:25
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen EYL-joukkue ryhmäkuvassa: Cristian Friman (vas.), Viivi Kemppi, Jenna Kuisma ja Riku Koskela. (Kuva: Jan-Henrik Nygård)

Suomen nuoret kivääriampujat eivät päässeet Euroopan nuorten liigan (EYL) karsintakilpailusta ensi syksynä järjestettävään finaaliin. Suomi sijoittui neljänneksi Ruotsin Öckerön karsintakisassa, kun kaksi parasta maata selvitti tiensä finaaliin.

Euroopan nuorten liigan eli EYL:n (European Youth League) pohjoisen alueen karsintakilpailu järjestettiin viikonloppuna Ruotsin Öckerössä. Kilpailuun osallistuivat isäntämaa Ruotsin lisäksi Suomi, Norja, Tanska, Liettua, Latvia ja Puola.

EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Molempien lajien kaksi parasta maata pääsi Kroatian Osijekissa 19.-22. lokakuuta järjestettävään EYL:n finaaliin. Ilmakiväärissä maat olivat Ruotsi ja Norja sekä ilmapistoolissa Latvia ja Puola.

Suomi kilpaili Öckerössä ilmakiväärissä joukkueella, jossa ampuivat Cristian Friman (Esbo Skytteförening), Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening) ja Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat).

Lauantain avausottelussa Norja voitti Suomen 20-4, ja toisessa ottelussa Tanska oli Suomea parempi pistein 14-10. Päivän kolmannessa ottelussa Suomi hävisi Ruotsille 9-15. Suomi kohtasi sunnuntain ainoassa ottelussa Puolan. Se päättyi Suomen voittoon pistein 16-8.

– Suoritukset paranivat vaikean alun jälkeen, ja kolmannessa ottelussa Ruotsia vastaan saimme kivasti pisteitä, eniten kaikista joukkueista. Norjaa ja Tanskaa vastaan meni valitettavasti sitä ennen alakanttiin. Viimeisessä ottelussa voitettiin sitten Puola selvästi, summasi kilpailun Suomen joukkueen johtajana toiminut Jan-Henrik Nygård.

Suomen joukkueen jäsenet ampuivat seuraavasti EYL-karsinnoissa: Frimanin keskiarvo 411,3/4 ottelua, Kuisma 409,6/4, Kemppi 406,7/2 ja Koskela 402,95/2.

Suomella ei ollut ilmapistoolissa joukkuetta. EYL:ssä saavat kilpailla alle 18-vuotiaat urheiluampujat.

Viime vuoden lokakuussa Suomen kivääriampujat voittivat EYL:n finaalitapahtuman ilmakiväärin. Suomi voitti kultamitaliottelussa Venäjän. Bolognan voittajajoukkueesta Öckerössä olivat mukana Friman ja Kuisma.

SIUS Euroopan nuorten liiga (EYL), pohjoisen alueen karsintakilpailu (ilmakivääri ja -pistooli)
22.-23.4. Öckerö, Ruotsi

Suomen ottelut (ilmakivääri)
Suomi – Norja 4-20
Tanska – Suomi 14-10
Suomi – Ruotsi 9-15
Puola – Suomi 8-16

Sijoitukset: 1) Ruotsi, 2) Norja, 3) Tanska, 4) Suomi, 5) Puola. EYL:n finaaliin Ruotsi ja Norja. Finaali on 19.-22. lokakuuta Kroatian Osijekissa.

Kaikki tulokset löydät täältä.