Neljälle ampumaurheiluseuralle tukea yhteensä 17500 euroa
2.5.2017 klo 17:12
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Tukea myönnettiin 425 hankkeelle, joista neljä ampumaurheiluseuraa sai tukea. Avustukset myönnetään Veikkauksen tuotoista. Seuratuen painopisteenä on lasten ja nuorten liikunnan sekä perheliikunnan edistäminen tavoitteena liikunnallisen elämäntavan omaksuminen ohjatussa seuratoiminnassa. Seuratuella tuettiin myös hankkeita, joissa pyritään vaikuttamaan harrastamisen kustannuksiin, edistetään monikulttuurista toimintaa ja erityisliikuntaa.

– Seuratuen avulla seurat voivat kehittää toimintaansa huomioimaan paremmin lasten ja nuorten tarpeet harrastustoiminnassa. Mieleisen harrastuksen varmistuminen jokaiselle lapselle ja nuorelle on keskeinen tavoite, ministeri Grahn-Laasonen muistuttaa.

Seuratukihakemuksia jätettiin kaikkiaan 772, kun edellisessä haussa niitä jätettiin 843. Tukea saaneista on kaksivuotisia jatkohankkeita 130, toiminnallisia uusia kehittämishankkeita 227 ja palkkausta sisältäviä uusia hankkeita 102.

Tukea haki kymmenen ampumaurheiluseuraa, joista neljälle se myönnettiin. Työntekijän palkkaamiseen eivät ampumaurheiluseurat hakeneet tukea. Toiminnallisen tuen saajia olivat: Hämeenlinnan Ampumaseura, Kankaanpään Ampumaurheilijat, Simpeleen Hahlo ja Vammalan Seudun Ampujat.

Myönnetyt tuet

Seuratuen haku avautuu vuosittain syksyllä edellyttäen, että eduskunta osoittaa määrärahan ko. käyttötarkoitukseen. Seuratuen avulla ampumaurheiluseurat voivat merkittävästi laajentaa toimintaansa ja tarjota yhä laadukkaampia harrastusmahdollisuuksia lapsille, nuorille ja perheille. Seuran hankkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta seura pystyy laatimaan tuen käyttötarkoitusta vastaavan hyvän ja laadukkaan hakemuksen. Avustuksen hakuun ja myöntöperusteisiin voi tutustua alla olevasta linkistä.

Seuratoiminnan kehittämistuki

(Päivitetty 2.5.2017 klo 21.42)