Marika Salmi trapin 7:s Larnakan maailmancupissa
5.5.2017 klo 18:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 

Marika Salmi maailmancupin finaaliuusinnassa Larnakassa perjantaina. (Kuvat: Per-Ole Lindell)

Marika Salmi sijoittui naisten trapissa parhaana suomalaisena hienosti seitsemänneksi, kun haulikkolajien maailmancup jatkui perjantaina Kyproksen Larnakassa. Hän putosi kuuden parhaan finaalista uusinnan jälkeen. Mopsi Veromaa oli 11:s ja Satu Mäkelä-Nummela 27:s.

Mopsi Veromaa ja trap-lajien päävalmentaja Pekka Maunula Larnakan radalla.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden kolmas maailmancup järjestetään Kyproksen Larnakassa. Kilpailut jatkuivat yhden harjoituspäivän jälkeen perjantaina, jolloin ammuttiin naisten trap ja miesten trapin ensimmäinen kilpailupäivä.

Naisten trapissa olivat suomalaisista mukana Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi ja Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa sekä mqs-ampujana OSU:n Noora Antikainen.

Heistä parhaan tuloksen teki Salmi, joka rikkoi 70 kiekkoa (22+25+23) ja pääsi finaaliuusintaan kuuden muun naisen kanssa. San Marinon Alessandra Perilli teki peruskilpailun parhaan tuloksen 72, ja Kiinan Xiaojing Wang ja Italian Alessia Iezzi tekivät tuloksen 71.

Salmi ei päässyt uusinnasta kuuden parhaan finaaliin, vaan sijoittui seitsemänneksi. Se on Salmen uran toiseksi paras sijoitus maailmancupissa. Hän oli viides Lontoossa 2012.

– Kisapäivä sujui läpi hyvällä fiiliksellä ja aivan uudella aseella, jolla en ollut vielä montaakaan sarjaa ampunut ennen reissua, hän kertoi Larnakasta.

– Finaaliuusinnasta ei jäänyt käteen kuin hyvää kokemusta tällä kertaa. Ja kyllähän seiskalla alkava tulos aina mukavalta maistuu!

Maailmancupin ykkössijan otti Xiaojing Wang, joka voitti finaalissa Libanonin Ray Bassilin 45-42. Kiinalaisen tulos on uusi maailmanennätys.

Veromaa sijoittui 11:nneksi. Hänen tuloksensa oli 69 (22+22+25). Mäkelä-Nummela oli tuloksellaan 66 (21+24+21) kilpailun 27:s. Antikaisen tulos oli 67 (23+23+21).

– Kun tulee Kyprokselle, on kuin kotiin tulisi. Tykkään radoista ja ilmapiiristä. Sääkin helli ekaa kertaa reissussa tänä vuonna. Kisatulokset jäivät yllättävän alhaiseksi, sillä veikkasin jopa 72 voivan olla finaalirajana, Veromaa pohti.

– Omat kaksi ekaa sarjaa hiukan harmittivat eilisten harjoitustulosten jälkeen, mutta mahtavaa oli lopettaa täyteen sarjaan (25)! Finaali olisi ollut ihan kiva ja vain vaivaisesta kiekostahan jäi kiinni edes uusintamahdollisuus finaaliin, Veromaa sanaili ja siirsi katseensa sunnuntaihin, jolloin on vielä sekajoukkue- eli mixed team -kilpailu.

Mäkelä-Nummela harmitteli sitä, että rentous unohtuu kilpailussa:

– Keikka takana ja huonosti meni. Harjoituksissa ampuu loistavasti, mutta kisassa ei nyt sitten tällä kaudella enää ”usko” omaan tekemiseen. Tai sitä tekee ehkä väkisin. Sää oli loistava, eikä siitä saa nyt eikä koskaan syyllistä ohi menneisiin.

Veromaan tavoin Mäkelä-Nummelan yllätti hivenen se, että 70 riitti finaaliuusintaan.

– Kuvittelin rajan olevan rajan 71-72, koska radat ovat hyvät ja sää myös. Jatketaan kotimaan kinkereillä, hän päätti.

Antikainen puolestaan sanoi olevansa tulokseensa ”melko tyytyväinen”:

– Tasaista tekemistä tällä kaudella, ja toivotaan, että paremmat tulokset ovat vielä edessäpäin. Kisa alkoi mukavasti, ja toinenkin sarja oli mielestäni tosi hyvä ja ammuin hyvällä rytmillä. Viimeisessä sarjassa valo muuttui, ja minun olisi pitänyt ottaa lasit pois, kun lähtö näkyi huonommin, Antikainen totesi.

– Ensi viikonloppuna on kilpailu Brnossa ja sitä seuraavana viikonloppuna Polar GP Lahdessa. Minulla on hyvä olo, ja tiedän, että töitä on tehty hyvien tulosten eteen. Suomessa kisakausi vasta alkaa, hän sanoi.

Miesten trapissa ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 50 kiekkoa. Suomalaisista parhaan tuloksen eli 47 (23+24) teki Lahden Ampumaseuran Vesa Törnroos. Hän jatkaa huomiseen päivään 30. sijalta. Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) on sijalla 73 ammuttuaan tuloksen 44 (21+23). Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille) jatkaa kilpailua 87. sijalta tuloksellaan 44 (23+21).

Kilpailun kärjessä on kaikki 50 kiekkoa rikkonut Norjan Sindre Kragsrud. Trapissa ammutaan lauantaina viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Kyproksen maailmancupissa kilpaillaan haulikkolajeissa eli trapissa, skeetissä ja kaksoistrapissa. Cupiin osallistuu 429 urheilijaa, jotka edustavat 61 maata. Kyproksella on mukana kuusitoista suomalaista urheiluampujaa. Maailmancup päättyy sunnuntaina trapin sekajoukkuekilpailuun.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
28.4.-8.5. Larnaka, Kypros

Tuloksia ja tilanteita pe 5.5.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Alessandra Perilli San Marino 72, 2) Alessia Iezzi Italia 71+1, 3) Xiaojing Wang Kiina 71+0, 4) Natalie Rooney Uusi-Seelanti 70+4, 5) Ray Bassil Libanon 70+3+1, 6) Fatima Galvez Espanja 70+3+0, 7) Marika Salmi Suomi 70+2, 8) Pia Hansen Ruotsi 70+2, 9) Ashley Carroll Yhdysvallat 70+2, 10) Maria Dmitrijenko Kazakstan 70+1, 11) Mopsi Veromaa 69, … 27) Satu Mäkelä-Nummela 66. 54 osanottajaa. Mqs: Noora Antikainen 67.

Finaali: 1) Xiaojing Wang Kiina 45 (ME), 2) Ray Bassil Libanon 42, 3) Alessandra Perilli San Marino 33, 4) Alessia Iezzi Italia 28, 5) Natalie Rooney Uusi-Seelanti 23, 6) Fatima Galvez Espanja 18.

Miesten trap 50/125, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen: 1) Sindre Kragsrud Norja 50, … 30) Vesa Törnroos 47, … 73) Jukka Laakso 44, … 87) Mirka Kyyrönen 44. 127 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.