Mikko Salonen Olympiakomitean toimitusjohtajaksi
5.5.2017 klo 19:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Olympiakomitean hallitus valitsi perjantain kokouksessaan diplomi-insinööri Mikko Salosen järjestön uudeksi toimitusjohtajaksi.

Mikko Salonen siirtyy Olympiakomiteaan Blom Kartta Oy:n toimitusjohtajan paikalta elokuun puolivälissä. Laajan kansallisen ja kansainvälisen liiketoimintakokemuksen lisäksi Salonen on toiminut urheilun johtotehtävissä. Hän työskenteli Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtajana vuosina 2003-08 ja on tällä hetkellä Kansainvälisen suunnistusliiton varapuheenjohtaja.

Valon ja Olympiakomitean toiminnot yhdistyivät tammikuun alussa. Olympiakomitea vastaa uuden roolinsa mukaisesti huippu-urheilun kehittämisestä sekä suomalaisten liikuttamisesta. Olympiakomitean toimintaa ohjaa liikunnan ja urheilun yhteinen menestyssuunnitelma.

– Viimeksi kuluneiden vuosien aikana suomalaisessa urheilussa on tehty paljon rakenteellisia muutoksia. Tämä työ on nyt hyvin pitkälle valmis, ja on aika keskittyä oman toimintamme kehittämiseen ja sitä kautta koko liikunnan ja urheilun kentällä tuloksen tekemiseen, Salonen sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

– Huippu-urheilussa on parhaillaan käynnissä tärkeä valmistautuminen PyeongChangin vuoden 2018 olympialaisiin, ja Tokion 2020 -olympiaprojekti on myös käynnistynyt. Liikkeen lisäämisellä on iso merkitys meidän kaikkien hyvinvoinnille ja Suomen elinvoimaisuudelle. Haluan korostaa myös urheiluseurojen merkittävää roolia jatkossakin suomalaisessa liikuntakulttuurissa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio sanoo olevansa ”erittäin tyytyväinen” siitä, että Olympiakomitea saa käyttöönsä Salosen laajaa liiketoiminnan osaamista sekä tuloksen tekemiseen liittyvää systemaattista ja dynaamista otetta.