Suomen 300m kiväärimiehille joukkuehopeaa
10.5.2017 klo 20:45
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen EC-hopeajoukkue: Juho Autio (vas.), Juha Rutonen ja Antti Puhakka. (Kuvat: Tapio Kajan)

Juho Autio vastasi suomalaisittain parhaista tuloksista, kun 300m kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui keskiviikkona Tanskan Århusissa. Suomi sai hienosti hopeaa makuun joukkuekilpailussa.

Juho Autio.

Kauden ensimmäinen 300m kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui keskiviikkona Tanskan Århusissa. Oulun Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Juho Autio sai 300m vapaakiväärin 60 ls makuun karsintakilpailussa kokoon hienosti 598 pistettä, joka oli suomalaisista paras tulos.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki ja Haminan Ampumaseuran Juha Rutonen paukuttivat molemmat 594 pistettä. Antti Kajan (Säkylän Seudun Ampujat) sai kasaan 591 pistettä, kuten Rutosen seuratoveri Antti Puhakkakin. Saman seuran kolmas mies eli Aleksi Leppä ampui tuloksen 588.

– Hyvin meni. Neljän satasen sarjan jälkeen meinasi ruveta keittämään, ja näin viidenteen sarjaan tulikin kaksi ysiä. Loppu oli sitten aika vääntöä, mutta onneksi sain pidettyä lopun kasassa ja lopputuloksen hyvänä, Autio kertoi heti karsinnan jälkeen.

Suomi sijoittui joukkuekilpailussa hienosti toiseksi. Joukkueessa ampuivat Autio, Rutonen ja Puhakka. Voiton vei yhdentoista pisteen turvin Norja uudella cupin ennätyksellä 1794, ja kolmanneksi sijoittui Sveitsi. Se hävisi Suomelle vain pisteen.

Päivän päätteeksi käydyssä varsinaisessa kilpailussa Autio naulasi mukavat pisteet 596. Kurki ja Rutonen ampuivat molemmat tuloksen 595. Voiton vei Tanskan Steffen Olsen, ja toiseksi sijoittui Slovenian Rajmond Debevec. He ampuivat kumpikin tuloksen 599, mutta Olsenilla oli enemmän ”napakymppejä” (40-35).

– Ei se kaukana ollut, mutta ei vaan pysynyt sisällä loppuun saakka. Isompia virheitä ei tullut. Tänään ei ollut tuuri mukana. Olen kuitenkin tyytyväinen tämän päivän tekemiseen, Autio sanoi.

Kiväärivalmentaja Tapio Kajan on myös tyytyväinen miesten suorituksiin tähän mennessä.

Eurooppa cup jatkuu torstaina vapaakiväärin asentokilpailulla (3×40 ls).

300m kiväärin Lapua Eurooppa cup
9.-12.5. Århus Tanska

Tuloksia ke 10.5.

300m vapaakivääri 60 ls, makuu: 1) Steffen Olsen Tanska 599/40x, 2) Rajmond Debevec Slovenia 599/35x, 3) Simon Claussen Norja 598, … 10) Juho Autio 596, … 14) Juha Rutonen 595/29x, 15) Juho Kurki 595/26x.

Joukkuekilpailu: 1) Norja 1794 (EC-ennätys), 2) Suomi 1783, 3) Sveitsi 1782. 8 joukkuetta.