Valmentaja Tapio Kajan 300m kiväärimiehistä: ”Tasonnousu näkyvintä antia Lapua Eurooppa cupissa”
11.5.2017 klo 16:45
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Huolto kuuluu olennaisena osana ammuntaan. Kiväärimiehet aseenhuoltohommissa kisapäivän päätteeksi. (Kuva: Tapio Kajan)

”Suomalaisten tasonnousu aikaisempaan on ollut näkyvintä antia kisaviikolla. Kaikissa kolmessa kisassa pääsimme pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolelle. Tämä antaa hyviä odotuksia lähitulevaisuuteen 300m ampujiltamme.” Näin summasi kiväärivalmentaja Tapio Kajan 300m Lapua Eurooppa cupin kisaviikon Århusissa.

Kauden ensimmäinen 300m kiväärin Lapua Eurooppa cup jatkui torstaina Tanskan Århusissa. Tänään ammuttiin suomalaisittain mallikkaasti tyynessä mutta koleassa kelissä 300m vapaakiväärin 3×40 ls kilpailu.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä ampui oman ennätyksensä 1166, mikä onkin oiva tulos. Hän sijoittui seitsemänneksi. Leppä tähtäsi polvelta 384, makuulta 398 ja pystystä 384 pistettä. Samoin toiseksi parhaasta suomalaistuloksesta vastannut Juho Autio (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) sai kasaan oman ennätyksensä 1163. Hän oli kisan kahdeksas.

– Nämä tulokset ovat jo kansainvälistä luokkaa, kiväärivalmentaja Tapio Kajan sanoi tyytyväisenä.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki jatkoi hyvää suomalaispäivää saavuttaen tuloksen 1153. Lepän seuratoveri Antti Puhakka seurasi tuntumassa 1152:n pisteen tuloksellaan, ja viideskin Suomen joukkueen jäsen Juha Rutonen (HAS) ampui hyvän tuloksen 1149. Näin oli Suomen miesten kisarupeama saatu päätökseen Århusissa.

Kisan voitti Slovenian Rajmond Debevec (1182). Unkarin Peter Sidi oli hopealla kaksi pistettä heikommalla tuloksella (1180). Norjan Simon Claussen sijoittui kolmanneksi (1170).

– Suomalaisten tasonnousu aikaisempaan on ollut näkyvintä antia kisaviikolla. Kaikissa kolmessa kisassa pääsimme pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolelle. Tämä antaa hyviä odotuksia lähitulevaisuuteen 300 metrin ampujiltamme, Kajan sanoi.

Kajan lisäsi vielä, että Århusin kisaviikko oli hyvä.

– Jokainen joukkueessa mukana ollut saavutti vähintäänkin hyvän arvosanan. Taso on noussut edellisvuodesta kiitettävästi. Lisäksi olen tyytyväinen joukkueen ilmapiiriin. Henki oli erinomainen, ja uskon, että kun jokainen puhaltaa tällä innolla yhteiseen hiileen, niin se vie vielä pitkälle.

Suomen joukkue kommentoikin:

– Päivä oli hyvä. Nyt kohta kokka kohti kotia!

300m kiväärin Lapua Eurooppa cup
9.-12.5. Århus Tanska

Tuloksia to 11.5.

300m vapaakivääri 3×40 ls: 1) Rajmond Debevec Slovenia 1183, 2) Peter Sidi Unkari 1180, 3) Simon Claussen Norja 1170, … 7) Aleksi Leppä 1166, 8) Juho Autio 1163, … 10) Juho Kurki 1153, 11) Antti Puhakka 1152, … 13) Juha Rutonen 1149.
Joukkuekilpailu: 1) Suomi (Leppä, Kurki, Autio) 3482.