Cristian Friman huippuvireessä Hannoverin ISCH:ssa
12.5.2017 klo 22:46
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Cristian Friman, nyt makuukisan ykkönen.

Cristian Friman voitti poikien 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailun, kun kansainvälinen ampumaurheilukilpailu ISCH jatkui perjantaina Saksan Hannoverissa. Hän teki peruskilpailussa M20-sarjan Suomen ennätyksen, ja hänen finaalituloksensa ylittää voimassa olevan ME:n. Matias Kiuru sijoittui hienosti kolmanneksi ja Sebastian Långström kahdeksanneksi.

Saksan Hannoverissa on ollut runsaan viikon ajan käynnissä kansainvälinen ampumaurheilukilpailu ISCH, johon osallistuu kaikkiaan noin tuhat urheiluampujaa eri puolilta maailmaa.

Perjantaina käydyssä poikien 50m pienoiskiväärin makuuasennon 60 ls kilpailussa oli mukana kolme suomalaista: Cristian Friman (Esbo Skytteförening), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) ja Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura).

Suomalaispoikien hyvä vire jatkui, sillä eilisen asentokilpailun kaksoisvoiton (Friman ja Långström) ja Kiurun 11. sijan jatkoksi kaikki kolme pääsivät makuun peruskilpailusta kahdeksan parhaan finaaliin. Friman nakutti taululle peruskisan parhaat pisteet 623,4, joka on M20-sarjan uusi Suomen ennätys. Kiuru teki kolmanneksi parhaan tuloksen 620,4 ja jäi 0,1 pistettä ennätyksestään. Långström oli peruskisan kuudes tuloksellaan 617,4.

Friman oli eilisen tavoin finaalin ykkönen. Hän ampui 249,5 pistettä, joka on sekin uusi SE ja ylittää voimassa olevan ME:n 0,2 pisteellä. Sen teki Kiinan Yukun Liu viime helmikuussa. ISCH:ssa tehtyjä tuloksia ei hyväksytä maailmanennätykseksi. Ranskan Yoni Bourdeilletas sijoittui toiseksi, ja pronssin otti hienosti Kiuru. Långström sijoittui finaalissa lopulta kahdeksanneksi.

– Tämä maistuu ihan hyvältä, mutta parannettavaa on vielä – niin peruskilpailussa kuin finaalissakin. Voin kuitenkin kutsua tätä hyväksi päiväksi, Friman sanoi.

Makuukisan kolme parasta: Friman ykkösenä ja Matias Kiuru kolmantena.

Suomalaiskolmikko kilpailee lauantaina vielä ilmakiväärissä.

– Herätys on kuudelta, ja menen heti aamulenkille. Uusi päivä ja uusi laji, josta en odota huipputulosta, koska olen ampunut nyt ”piekkaria” niin paljon, Friman sanoi ennen kuin meni hyvin ansaitsemalleen illalliselle.

Kiuru harmitteli sitä, että finaalissa hänelle tuli ”pari ysiä, jotka rankaisivat huonojen kymppien takia turhan paljon”. Långström puolestaan sanoi, että hänen peruskisansa ”meni vähän säätämiseen”.

– Vikaan sarjaan sain sitten kaikki kohilleen (106,1), ja se myös nosti tuloksen ihan ok-tulokseksi. Finaali oli muuten hyvä paria huonoa laukausta lukuun ottamatta, hän summasi päivänsä.

ESF:n Björn Friman teki miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa uuden ennätyksensä 1140.

Kansainvälinen ISCH-kilpailu
4.-14.5. Hannover, Saksa

Tuloksia pe 12.5.

Poikien 50m pienoiskivääri 60 ls, makuuasento + finaali: 1) Cristian Friman Suomi 249,5/SE (623,4/SE), 2) Yoni Bourdeilletas Ranska 248,0 (617,7), 3) Matias Kiuru Suomi 226,3 (620,4), 4) David Koenders Saksa 204,5 (618,0), 5) Florian Zawadka Ranska 183,2 (616,7), 6) Kai Dembeck Saksa 163,4 (621,4), 7) Marcel Weber Saksa 142,2 (617,2), 8) Sebastian Långström Suomi 121,3 (617,4).

Tuloksia löydät täältä.