ISCH päättyi Sebastian Långströmin ilmakiväärin pronssiin
13.5.2017 klo 18:23

Poikien ilmakiväärin kolme parasta, Sebastian Långström pronssilla.

Kansainvälinen ampumaurheilukilpailu ISCH päättyi suomalaisittain Sebastian Långströmin hienoon kolmanteen sijaan poikien ilmakiväärissä. Cristian Friman oli viides ja Matias Kiuru 14:s.

Kansainvälinen ampumaurheilukilpailu ISCH jatkui lauantaina Saksan Hannoverissa. Poikien ilmakiväärissä Suomea edusti sama kolmikko kuin torstain menestyksekkäissä 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa ja eilisessä makuuasennon kilpailussa.

Edellisten päivien tavoin tänäänkin päästiin mitalin makuun, kun Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) oli ilmakiväärin kolmas. Cristian Friman (Esbo Skytteförening) oli viides ja Matias Kiuru (Poliisien Ampumaseura) neljästoista. Friman ja Långström ottivat kaksoisvoiton asentokilpailussa, ja eilen Friman voitti makuuasennon kisan ja Kiuru oli kolmas.

Ilmakiväärissä Långströmin peruskilpailun tulos oli 622,0, Frimanin 620,7 ja Kiurun 617,8. Iranin Amirmohammad Nekounam oli peruskisan tarkin tuloksellaan 624,1. Finaalissa voittoon nousi Argentiinan Facundo Firmapaz.

– Peruskilpailu oli melko tasaista tekemistä. ”Napoja” tuli paljon (49/60), mutta suuri osa oli niin sanotusti huonoja napoja eli 10,2 ja niin edelleen. Korkeat navat välissä nostivat pari sarjaa (105,1 ja 104,9) todella hyvälle tasolle! Kisaa oli kiva ampua, tyytyväinen Långström sanoi.

– Finaalissa olivat samat kuviot kuin muissakin finaaleissa täällä. Suurin osa laukauksista oli todella hyviä, mutta sitten oli pari huonoa, jotka vetivät tulosta alaspäin. Sykekin pääsi nousemaan shoot-offissa, jossa selvitettiin ketkä pääsevät mitaleille. 10,9 varmisti pronssin. Yhteenvetona hyvä reissu, Långström myhäili.

Perjantaina käydyssä tyttöjen ilmakiväärissä KSF:n Jenna Kuisma oli 43:s (408,7) ja Henna Viljanen 65:s (406,0).

Kansainvälinen ISCH-kilpailu
4.-14.5. Hannover, Saksa

Tuloksia la 13.5.

Poikien 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Facundo Firmapaz Argentiina 245,9 (620,5), 2) Amirmohammad Nekounam Iran 245,9 (624,1), 3) Sebastian Långström Suomi 222,8 (622,0), 4) Omkas Ukirde Intia 203,7 (621,4), 5) Cristian Friman Suomi 182,5 (620,7), 6) David Koenders Saksa 161,7 (622,0), 7) Bastian Blos Saksa 139,5 (622,7), 8) Kai Dembeck Saksa 118,6 (623,9), … 14) Matias Kiuru 617,8.