Ensimmäiset practicalin kiväärin MM-kilpailut alkavat Moskovassa
2.6.2017 klo 15:16
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pertti Karhunen on seniorien kuusinkertainen SM-kultamitalisti.

Ensimmäiset IPSC:n kiväärin MM-kilpailut järjestetään Venäjällä 4.-11. kesäkuuta. Kisoja varten on valmistunut uusi ampumarata-alue Patriootti-puisto lähelle Moskovaa.

Teksti: Elina Aspegrén

Suomesta MM-kilpailuihin osallistuu 30 urheiluampujaa. Joukkueessa ovat maajoukkueeseen valitut seitsemäntoista urheilijaa ja muut kilpailukentillä kunnostautuneet urheilijat, joita on kolmetoista.

Kilpailualue on suunniteltu kiväärin practical-ammuntaa varten, armeijan koulutusalueeksi, aseiden esittelyyn ja testaamiseen. Alue on yli 160 hehtaarin kokoinen, ja katsomoissa on tilaa yli 2000 hengelle.

Ampuma-alueella on yksi 1400 metriä pitkä rata, 21 kappaletta 300m ratoja, kymmenen 50m rataa ja 32 suojaa kilpailijoille ja toimitsijoille. “Kalashnikov”-keskus sisältää aseiden varastointipaikat, pukuhuoneet ja ravintolan. Tiet ja kävelytiet on asvaltoitu koko alueella.

IPSC-kivääriammunnassa taulut sijaitsevat yleensä 5-300 metrin etäisyydellä ja vain poikkeuksellisesti sitä kauempana johtuen ampuma-alueen rajoituksista. MM-kilpailuun alueen ampumaradoista kuuluu 29 suorituspaikkaa eli stagea. Kaksikymmentä niistä on 300m ja yhdeksän 50m ampumaradalla.

Moskovan MM-kisoissa kilpailee 850 parasta ampujaa nopeudessa ja tarkkuudessa ja osanottajia on 45 maasta – niin Euroopasta, Aasiasta, Pohjois- ja Etelä Amerikasta kuin Australiastakin. Vahvimmat kansalliset joukkueet tulevat Yhdysvalloista, Norjasta, Suomesta ja Venäjältä, ja näiden kesken oletettavasti kamppaillaan kultamitaleista. Isäntämaa Venäjältä MM-kilpailuihin osallistuu 172 hengen joukkue, ja erityisesti naisten sarjassa sillä on vahva edustus.

IPSC kiväärin MM-kilpailut
4.-11.6. Moskova, Venäjä

Suomen joukkue

Standard-joukkue: Sami Hautamäki, Atte Vainionpää, Isto Hyyryläinen, Timo Vehviläinen
Standard Senior -joukkue: Mikael Kaislaranta, Mikael Ekberg, Ilkka Kervinen, Taisto Takkumäki
Open-joukkue: Jarkko Laukia, Teemu Rintala, Raine Peltokoski, Kim Leppänen
Open Senior -joukkue: Pertti Karhunen
Open senior + super senior: Mika Heino, Timo Rantonen
Open-Lady: Saara Nyman, Miia Kaartinen
Muut: Ilkka Siitonen (standard), Tuukka Jokinen (open), Mika Riste (open), Petri Eronen (open), Jarkko Halminen (open), Kimmo Iso-Tuisku (open), Mikko Neuvonen (open), Ahti Muhonen (open), Hannu Napari (open), Antti Kokkonen (open), Sami Pesonen (open), Antero Weijo (open), Dmitri Suslov (open)