Gabalan maailmancup jatkui hyvin suomalaissuorituksin: Aleksi Leppä nyt 12:s ja Juho Kurki 14:s
11.6.2017 klo 09:58

Aleksi Leppä ja Juho Kurki jatkoivat hyviä suorituksiaan vuoden viimeisessä ampumaurheilun maailmancupissa Azerbaidzhanin Gabalassa, kun he sijoittuivat miesten 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa 12:nneksi ja 14:nneksi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden viimeisen maailmancupin kisatapahtumat jatkuivat sunnuntaina tuttuun tiiviiseen tahtiin Azerbaidzhanin Gabalassa. Cupissa kilpaillaan kivääri- ja pistoolilajeissa.

Päivän suomalaislaji oli miesten 50m pienoiskiväärin makuun kisa, johon osallistui kolmikko Cristian Friman (Esbo Skytteförening), Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura).

Leppä ampui lauantain karsintakilpailussa 622,0, Friman 620,8 ja Kurki 617,9 pistettä. Sunnuntain peruskilpailussa Leppä ja Kurki paransivat tuloksiaan, kun he nakuttivat tulokset 624,6 ja Kurki 624,0. Finaaliraja oli 626,3.

Leppä sijoittui torstain ilmakiväärissä 11:nneksi ja Kurki 12:nneksi. ”Piekkarin” makuussa tulivat myös kelpo sijoitukset, sillä Leppä oli 12:s ja Kurki 14:s. Vatsataudin vaivaama Friman teki tuloksen 616,7, jolla hän sijoittui 49:nneksi.

– Meni ihan hyvin! Kyllä se vaan on hyvä ampua aseella, jossa paukku toimii, Leppä sanoi tyytyväisenä.

– Alku oli tosi hyvä, ja muutenkin kisa meni hyvin. Asennossa oli vähän joku häikkä, kun se heitteli kaikki ysit vasemmalle. Yksi sarja jäikin vähän huonommaksi, kun siihen tuli kolme ysiä (kolmas sarja 102,8). Muuten hyvää ja hyvä heittäytyminen loppuun, Leppä viitasi viimeiseen sarjaansa, johon hän tähtäsi 105,5 pistettä.

Kurki puolestaan totesi, että hänen suorituksensa oli tänään ”aika tasainen”.

– Jos olisin muutaman sarjan vetänyt paremmin, niin olisin ollut helposti finaalissa. Kaksi kisaa on mennyt hyvin, joten lähden hyvillä mielin cupin viimeiseenkin kilpailuun, Kurki sanoi.

Tanskan Torben Grimmel teki peruskilpailun parhaan tuloksen 630,2. Hän jatkoi finaalissa hyvää tahtiaan ja otti viidennen maailmancupin voittonsa, kun hän voitti Valko-Venäjän Juri Tsherbatsevitshin 0,9 pisteellä ja sivusi finaali-ME:tä (249,8). Grimmel on kokenut urheiluampuja, jolla on muun muassa Sydneyn olympiahopeaa.

Gabalan maailmancup jatkuu maanantaina, jolloin ammutaan sekä miesten että naisten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnat. Peruskilpailut ammutaan tiistaina, joka on cupin päätöspäivä. Gabalassa kilpailee kaikkiaan 430 urheiluampujaa, jotka edustavat 45 maata. Suomesta mukana on kuusi kivääriampujaa.

ISSF:n maailmancup (kivääri ja pistooli)
6.-14.6. Gabala, Azerbaidzhan

Tuloksia su 11.6.

Miesten 50m pienoiskiväärin makuuasennon 60 ls + finaali: 1) Torben Grimmel Tanska 249,8/sivuaa ME:tä (630,2), 2) Juri Tsherbatsevitsh Valko-Venäjä 248,9 (626,3), 3) Lionel Cox Belgia 227,9 (627,7), 4) Jan Lochbilder Sveitsi 206,7 (626,9), 5) Kenneth Parr Iso-Britannia 187,0 (627,2), 6) Fedor Vlasov Venäjä 165,4 (627,3), 7) Alexis Raynaud Ranska 144,3 (626,8), 8) Thomas Mathis Itävalta 121,9 (626,3), … 12) Aleksi Leppä 624,6, … 14) Juho Kurki 624,0, … 49) Cristian Friman 616,7. 55 osanottajaa.