Juho Autiolle 300m kiväärin EM-tulosraja
11.6.2017 klo 20:13
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lauantain vakiokiväärin pystyammuntavaihe menossa. (Kuva: Matti Viljakainen)

Juho Autio saavutti ensimmäisenä 300m kiväärilajien ampujana EM-kisojen tulosrajan Polar GP -kilpailuissa Hälvälässä viikonloppuna.

Teksti ja kuvat: Matti Viljakainen

Tulosrajan rikkominen edellyttää kahden eri kilpailun muodostamalla keskiarvolla tulosrajan ylittämistä. OMAS:n Juho Autio ampui hiukan oikukkaassa tuulikelissä makuulta hyvän tuloksen 596. Autio oli ampunut jo aikaisemmin keväällä Lapua Eurooppa cupin 300m kilpailuissa Tanskassa tuloksen 598, joten kahden tuloksen keskiarvo ylittää nyt asetetun tulosrajan yhdellä pisteellä.

– Töitä piti tehdä, tulos ei tullut helpolla. Kilpailu alkoi vaihtelevassa tuulessa, ja ensimmäiseen sarjaan lipsahti yksi ysi. Tämän jälkeen keli rauhoittui ja löysin hyvän rytmin ja tauluun napsahti kolme sadan pisteen sarjaa, Autio kertoi kilpailustaan.

– Neljännessä sarjassa tuuli yltyi, ja tauoista sekä odottelusta huolimatta yksi ysi pääsi livahtamaan tauluun. Viimeisessä sarjassa takaraivoon hiipi jo EM-kisoihin vaadittava kahden kilpailun keskiarvotulosraja 596, minun piti saada vähintään 594. Ammunta vaikeutui, ja jouduin pitämään useita taukoja. Tästä huolimatta sain viimeiseen sarjaan 98 pistettä ja lopputulokseksi 596, tyytyväinen Autio totesi.

Kiväärin asentokilpailun osalta Autio tyytyi toteamaan, että ”vähän hyytyi loppua kohden”. Pystyn ja samalla kilpailun kaksi viimeistä sarjaa olivat vain 93 ja 92 pistettä. Yhteistulos oli kuitenkin varsin kohtuullinen 1158 pistettä, jolla heltisi myös Polarin voitto.

EM-kilpailut järjestetään Azerbaidzhanin Bakussa 20.7.-4.8.

Tulokset: PGP-2017-tulokset