Ilmakiväärin sarjakilpailun tulokset selvillä
13.6.2017 klo 08:53

Ampumaurheiluliiton valtakunnallisessa ilmakiväärin sarjakilpailussa ammuttiin kuusi kilpailukierrosta ajanjaksolla joukukuu 2016 – toukokuu 2017. Kilpailun järjestäjänä toimi Nokian Seudun Ampujat.

Joukkuekilpailussa (IK 40 ls) suoritus koostui kolmen ampujan yhteistuloksesta kullakin kierroksella. Kilpailusarjoina olivat mestaruussarja, I divisioona ja seniorisarja. Joukkuekilpailuun osallistui 21 joukkuetta.

Mestaruussarjan voittaja on Poliisien Ampumaseuran ykkösjoukkue (Jenna Kuisma, Matias Kiuru, Kari Kortelainen). Toiseksi sijoittui Mikkelin Ampujat ja kolmanneksi Raseborgs Skyttar. I divisioonan voitti Pieksämäen Seudun Ampujat, kakkosena Nokian Seudun Ampujat ja kolmantena Salon Seudun Ampujat. Seniorisarjassa kultaa otti Keski-Suomen Ampujat, hopeaa Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura ja pronssia Säkylän Seudun Ampujat.

Mitalijoukkueet palkitaan SAL:n juhlamitaleilla (4 mitalia/joukkue).

Henkilökohtaiset sarjakilpailut käytiin lajeissa makuu 60 ls ja asento 3×20 ls. Osallistujia oli kahdeksan kummassakin lajissa. Makuukilpailussa kullan otti Sami Heiskanen (PiekSA), hopeaa Antti Kajan (SäSA) ja jaettu pronssi Olli Lehtimäki (ESA) sekä Matti Viljakainen (SäSA).

Asentokilpailun voittaja on Sami Heiskanen (PiekSA), toisena Tea Sikanen (PiekSA) ja kolmantena Antti Kajan (SäSA). Henkilökohtaisten sarjojen mitalistit palkitaan SAL:n juhlamitalilla. Voittajat saavat lisäksi pienen tavarapalkinnon.